Eseménydús programokkal telt a szeptember a Váci Mihály Tagintézményben

Eseménydús programokkal telt a szeptember a Váci Mihály Tagintézményben

Mozgalmas tanévkezdést tudhatnak maguk mögött a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Váci Mihály Tagintézményének diákjai.

A hónap második felében három napon keresztül szinte minden az egészségről szólt. Az Egészség napok keretében reggelente zenére tornázott az iskola apraja- nagyja, szülőkkel együtt. Első nap az osztályok szebbnél-szebb zöldség, gyümölcs kompozíciókat készítettek, melyből kiállítást rendeztek. A felnőtteket véradásra várták a Vöröskereszt szervezésében.


Második nap rost dús péksütemények kóstolására volt lehetőség egy volt mandai tanítvány, Pristyák István jóvoltából. Az alsósok családi sportvetélkedőn, a felsősök fociban mérhették össze tudásukat.  A negyedikesek egy régi őszi társas munkát, a tengerihántást mutatták be nagy sikerrel. A rendezvényen részt vett Vassné Harman Gyöngyi önkormányzati képviselő is.


Utolsó nap gyógytea kóstolására volt lehetőség. Ekkor derült ki, kik készítették a legszebb rajzokat az „Éljünk egészségesen!” rajzpályázatra. Meglepetésként kutya bemutatóval zárult a program sorozat, melyen felnőttek, gyerekek sok hasznos ismerettel gazdagodtak.


Néhány nap múlva Mihály napi vásárba invitálta egy napközis csoport a többieket. Zenés- táncos vásárba hívogatóval köszöntötték az első és harmadikos napközisek társaikat, majd az alsósok hagyományőrző csoportja vidám hangya táncot járt. Ezután kezdetét vette a vásár, ahol jelképes összegért adták-vették egymás között a játékokat, könyveket, autókat a gyerekek. Jó hangulatban telt el a délután, sok játék talált új gazdára. Kellemes napsütéses időben ért véget az utolsó szeptemberi program.

 

#kapcsolódó

Eötvös gyakorlósok „Tokaji teszt”-je

Eötvös gyakorlósok „Tokaji teszt”-je

Az iskolában nagy hagyományai vannak az aktív turizmusnak, s ezen belül a természetjárásnak...

Sikeres tanulók

Sikeres tanulók

A nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium tanulói folyamatos sikereket érnek el...