Hol tartanak az útépítések Nyíregyházán?

Hol tartanak az útépítések Nyíregyházán?

Részletekért kattints ide!

Jó hír, hogy Sóstógyógyfürdőn elkészült a Vénusz, a Krisztina, Anna, Magdolna, és Borbála utcák térkővel való burkolása, ismét öttel kevesebb lett Nyíregyházán a földutak száma - és befejeződött a László utca - Inczédy sori járda felújítása is.


Jó ütemben haladnak a munkálatok a még folyamatban lévő út-, kerékpárút, és járdafelújításoknál:

Bocskai utca (Hunyadi u. – Inczédy sor közötti szakaszán) csütörtökön még az aknafedlapok szintbehelyezésén dolgoznak, de pénteken és szombaton már az aszfalt kopóréteg készítése folyik teljes útlezárás mellett, rendőri forgalomirányítással.


Bocskai utcai járda még hátralévő szakaszai várhatóan 8-án hétfőn kapnak új burkolatot.


Stadion utcai járdák felújításánál jelenleg is folyik az aszfaltozás, várhatóan holnapra (csütörtök) elkészül a teljes felület.


Folyamatban van a Törzs utca es 41-es főút csomópontjában a jobbra kanyarodó sáv kialakítása. Jelenleg itt egy 80 méteres szakaszon forgalomkorlátozás van érvényben.


Szalag utca felújítása során szegélykő bontás és építés zajlik, itt mindkét forgalmi sávban útszűkülettel és 30 km/h-s sebességkorlátozással kell számolniuk az arra közlekedőknek.


Semmelweis utcában jelenleg a parkoló külső oldalán bontják a szegélyt, ezen a helyszínen a jelenlegi munkafázisban nincs forgalomkorlátozás.


Bottyán utca felújítása kapcsán a Huszár-telep irányából a Derkovits utca irányába bal oldalon útszélesítés és járdaépítés zajlik, a héten útalap építése várható. Félpályás korlátozással folyik a csapadékvíz átkötő vezetékek nyomvonalának helyreállítása. A Derkovits utca Szirom utca között parkoló és járdaépítés zajlik, és a Szirom utca előtt, a jobb oldali várakozó sávban és útszélesítésben az útalap majd aszfalt alapréteg építési munkái folynak. A Bottyán utcán a korábban meglévő parkolók felbontása megtörtént, a parkolási lehetőség ideiglenes megszűnt. Bottyán utcán a buszmegállóhelyek ideiglenesen áthelyezésre kerültek az építés idejére, a megállóhely tábla jelzi minden esetben a felszállóhelyeket. A munkálatok útszűkülettel és sebességkorlátozással járnak.


A következő héten már útalap és járda aszfaltozási-, majd a hét második felében aszfalt marási munka is várható. A vasúti iparvágány átépítése miatt október 12-15. között teljes útzár lesz érvényben a Tó és Kinizsi utcák között. Lehetséges kerülőút: Bottyán J. utca-Derkovits utca-Dugonics utca-Kinizsi utca-Bottyán J. utca.


Lujza utcán továbbra is csak egy irányban lehet közlekedni, a behajtás a Kállói út felől, a Tünde utca irányába megengedett. Jelenleg a haladási irány szerinti baloldalon járdaépítés zajlik, a jobb oldalon útszegély bontás és átépítés. Az útpálya széleken megkezdődtek és folyamatban vannak a víznyelő aknák át- és megépítési munkái. Elkészültek a szennyvíz tisztító aknák szűkítőelem cseréi az úttengelyben, ideiglenes burkolat helyreállítással. Az útpálya szélesítéseknél folyamatban van a burkolati alap építése. A következő héten az útalap és járdaaszfaltozási-, majd a hét második felében aszfaltmarási munka várható. A munkálatok itt is útszűkülettel és sebességkorlátozással járnak, valamint az érintett parkolók átmeneti korlátozásával.


Pazonyi úti (Aldi- Közigazgatási határ között) kerékpárút felújításánál folyamatos a járdaburkolat alap készítése, párhuzamosan az aszfaltozási munkák is zajlanak, utómunkaként a padkázás és rézsűképzés. Várhatóan szombaton elkészül a teljes felületen az aszfaltburkolat, jövő hét közepéig pedig az utómunkálatokat is befejezik.


Sóstóhegyi úti kerékpárút építésénél (Korányi F. utca – Mogyoró utca között) holnaptól aszfaltozási munkák folynak, várhatóan a következő hét közepére elkészül a teljes felület a tereprendezéssel, és a forgalomtechnika kiépítéssel együtt.


Sóstóhegyen a Templom utcában a jelenlegi munkafázisban az aszfalt marásán, szegélyezésen, aknafedlapok szintbehelyezésén, kapubejárók helyreállításán dolgoznak.  Előreláthatóan szombaton elkezdődik az utca második felén az aszfalt kopóréteg terítése.


Kérjük a járókelők és az autóvezetők megértését, fokozott figyelmét, s hogy ne megszokásból közlekedjenek.

#kapcsolódó

Tudtad-e?

Tudtad-e?

Tudtad-e?

Önkormányzati forrásból 23 utcában épít új aszfaltutat a NYÍRVV

Önkormányzati forrásból 23 utcában...

Önkormányzati forrásból 23 utcában épít új aszfaltutat a NYÍRVV.