Egész Nyíregyháza lázban ég - Szombaton Bringaváros 7.1

Egész Nyíregyháza lázban ég - Szombaton Bringaváros 7.1

Az időjárás is a rendezvénynek fog kedvezni!


Október 6-án, szombaton Bringaváros 7.1 elnevezéssel hét városrészt és a belvárost érintő kerékpáros nagyrendezvény lesz Nyíregyházán.


Lesz csapat- és egyéni verseny, megmérkőznek egymással az iskolák, mindeközben értékes ajándékok találnak gazdára. Érdemes gyűjteni a pecséteket, mert akik legalább 10-et beszereznek, azok tombolasorsoláson vesznek részt, a jól teljesítők között értékes ajándékokat sorsolnak ki.


A díjakat 16 órakor Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere és Pataki Mihály a BringaSziget tulajdonosa adják át a Kossuth téri rendezvényen. Továbbá a legtöbb kilométert tekerő városrész is ekkor veheti át polgármester úrtól a „Nyíregyháza leggyorsabb településrésze” vándorserleget.


Kedvcsináló:

Borbányán, a Jósavárosban, a Kertvárosban, Nyírszőlősön, Oroson, Örökösföldön, Sóstógyógyfürdőn és a Kossuth téren is lesz regisztrációs pont.

Érdemes már 9 órától regisztrálni, hiszen a 7 városrész első 50 regisztrálója ajándék pólót  kap, az adott városrész feliratával.

A városrészeken kihelyezett görgős kerékpáron reggel 9 és délután 1 óra között lehet beletekerni minimum 60 km-et. Ez a „táv” a nyíregyházi kerékpárút-hálózat hosszát jelzi. Az a városrész, amelyik a legtöbb kilométert tekeri bele a kerékpárba, „Nyíregyháza leggyorsabb városrésze”címmel elnyeri a rendezvény vándorserlegét.

Minden városrészben úgynevezett regisztrációs pontokat jelölnek ki, ahol menetlevélhez lehet jutni. Ezekbe a menetlevelekbe pecséteket kell gyűjteni. Erre 8 regisztrációs ponton és az 5 szponzori ponton lesz lehetőség. Az összegyűjtött pecséteket ajándékokra lehet váltani délután 14 és 15.30 óra között a Kossuth téren. Minél több pecsétet gyűjt valaki, annál értékesebb ajándékokra válthatja be. Négy órakor a minimum 10 pecsétet gyűjtők között egy kerékpárt is kisorsolnak.

A regisztrációs pontokon számos kísérő program várja az érdeklődőket, melyekből alább olvasható egy kis ízelítő:


Kossuth tér


Szervizpont, egész napos egészségügyi mérések, tanácsadások, tombola, sportági bemutatók és családi programok várják az érdeklődőket. Este hattól élő koncertet ad a Kállay-Saunders Band.


Jósaváros


Szabolcsi Koncert fúvósok reggeli ébresztője, sportági bemutatók: aerobik, mediball, nordic-walking, egészségügyi mérések. 10 órától óvodásoknak és iskolásoknak gyermek kerékpárpálya, akadálypálya, gyermekfoglalkoztató. 13.30-tól közös kerekezés a Kossuth térre.


Kertváros


Extrém sportbemutatók, ugrálóvár, önkéntes véradás, egészségpiac, gasztronómiai kínálat (gulyásleves főzése). 13.30-tól közös kerekezés a Kossuth térre.


Nyírszőlős


11.00 Gyülekező a Kollégium úti sportpályán – a pumpack pályán időmérésre mehetnek a kerékpárosok. Kísérő program: gyümölcs és zöldség kínáló stand, közös kerekezés a Kossuth térre.


Oros


Kerékpáros akadályverseny 10,00 órától a győztesek megjutalmazásával, futballmeccs szervezése a Grund SC focicsapat bevonásával, valamint büntető párbaj (11-es és 7 méteres)  díjazással. Ingyenes ugróvár a gyerekeknek, arcfestés és lufihajtogatás, vendéglátás a résztvevőknek.


Borbánya


Kerékpáros ügyességi pálya - a Városi Rendőr Főkapitányság rendezésében óvodásoknak és iskolásoknak, Naninski bűvészbemutató, különleges fizikai kísérletek, ugrálóvár, kézműves foglalkozás a művelődési házban. Ebben az időpontban avatják fel az új iskolai játszóteret, a nyugdíjasklub pedig fánkkal kedveskedik a kerékpárosoknak. 13 órakor indulás Orosra, majd a Kossuth térre.


Örökösföld


"Tini-bringásoknak" ügyességi program, míg a szüleik a fitness bringába tekerhetik a km-ket. Az örökösföldi polgárőrség közlekedésbiztonsági tanácsadással látja el a regisztrálókat.


Sóstógyógyfürdő


Sóstóhegyről az iskola melletti kondiparktól 11.30 órakor közös kerekezés és pecsétgyűjtés a Sóstógyógyfürdő – Nyírszőlős – Jósaváros – Bujtos - Kossuth tér útvonalon.

 

A rendezvényt érintően útlezárások nem lesznek, fokozott kerékpáros forgalomra azonban számítani kell, ezért az autósok türelmét és megértését kérjük.

#kapcsolódó

A hiteltörlesztések felfüggesztése a lakosságot és vállalkozásokat is tehermentesíti

A hiteltörlesztések felfüggesztése...

A hiteltörlesztések felfüggesztése a lakosságot és vállalkozásokat is tehermentesíti

Ballag már a vén diák...a Krúdyból 1. rész

Ballag már a vén diák...a Krúdyból...

Nézd meg a Krúdy Gyula Gimnázium ballagási ünnepségén készült képeket!