Bringaváros 7.1 – Több mint ezren szálltak biciklire hétvégén

Bringaváros 7.1 – Több mint ezren szálltak biciklire hétvégén

Hagyományteremtő szándékkal rendezte meg Nyíregyháza Önkormányzata a Bringaváros 7.1 nevű városi nagyrendezvényt. A résztvevőknek különböző pontokon kellett pecséteket gyűjteniük, összesen 13 helyszínen. A végállomás a Kossuth tér volt, ahol átvehették ajándékukat, ezen kívül egész napos színpadi produkciók is várták az érdeklődőket. A fődíj egy kerékpár volt.

Újabb nagyrendezvényt szervezett az önkormányzat a nyíregyháziaknak, több mint ezren ültek kerékpárra a hétvégén. 13 regisztrációs pontos volt felállítva, ahol pecséteket lehetett gyűjteni, nem csak a belvárosban, hanem a külterületi részeken is.

Egy ilyen bringa rendezvényen már régen gondolkodtunk és azon, hogy a külterületeket hogyan lehet jobban megismertetni minden nyíregyházival, a külterületen élőket pedig jobban behozni ide a központba biciklivel. Jobban megismerhetik, hogy milyen fejlesztések vannak Nyíregyházán. Nem csak a kerékpár utakra gondolok, abból már 60 km van a városban és tovább bővül. Nagyon örülök, hogy ezt sikerült elérni és annak is, hogy jövőre már több kerékpárút hálózata lesz a városnak a belterületén, mint ami a Nyíregyháza-Tokaj közötti kerékpárút oda-vissza.

– mondta el Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

Nyíregyháza egy sportos város, ezt sokat hallhatjuk, mondta el a rendezvényen Kósa Árpád kabinetvezető. Hozzátette, ezeken a rendezvényeken jól látszik, hogy ez valóban így van. Az emberek szeretnek szurkolni is és sportolni is.

Ha azt nézzük a nyíregyházi professzionális sportokat, akkor van a foci, ami a futballpályán zajlik, a jó időben lehet élvezni, vannak a teremsportágaink és egyre inkább itt van a diáksport és a szabadidős sporttevékenységek. Nagyon sok cég is biztatja a nyíregyháziakat arra, hogy a szabadidejüket töltsék sportolással, ebbe kapcsolódik be az önkormányzat egyre gyakrabban. Ezért lehet azaz érzés, hogy a sport van az első helyen, ha azoknak a létszámát nézzük, akik ellátogatnak vagy részt vesznek egy-egy sporteseményen.

– fűzte hozzá Kósa Árpád.

Aki legalább két pecsétet gyűjtött össze, az már kapott ajándékot.

13 pecsétért már nagyon komoly kerékpárlakatot, digitális mérőműszert lehetett kapni és ezeket örömmel váltották be. Volt olyan, akinek kevesebbet sikerült összegyűjtenie, de nekik is kedveskedtünk. 2 pecséttől már járt ajándék, nyakpántot, világítós karszalagot, mobiltelefontartót és még sorolhatnánk mennyi mindent lehetett választani.

– mondta el Juhász Miklós a BringaSziget képviselője.

A különböző városrészek is versenyeztek egymással, a pecsétgyűjtő pontokon felállított görgős biciklibe kellett minimum 60 km-t beletekerni. Aki a legtöbbet tekerte bele, az a városrész nyerte a vándorserleget.

A Jósavárosban egy nagyon jól sikerült rendezvényen vagyunk túl, mindenki odatette magát, mert Jósaváros megcélozta, hogy nyerjen, ezért tekertük a fitnesz kerékpárt, sokan regisztráltak.

– mondta el Dr. Veisz Katalin, Jósaváros önkormányzati képviselője.

Jósaváros 130 km-t tekert összesen a görgős biciklibe, ezzel megnyerve a versenyt és maga mögé utasítva Borbányát 118,3 km-rel a második helyre, 114,1 km-rel pedig a Kertvárost a harmadik helyre. Így megkapták a vándorserleget. A résztvevők között számos nyereményt sorsoltak ki, a fődíjat egy örökösföldi lakos nyerte, aki kisfiával tette meg a távot.

Az adrenalinfröccs még most cseng le bennem. Kicsit még remegek, de nagyon jó érzés.

– mondta el Szabó Zsolt.

A rendezvényt az óriási sikerre való tekintettel jövőre is megrendezik.

#kapcsolódó

Bemutatták az új buszokat!

Bemutatták az új buszokat!

41 új CNG, azaz gázüzemű busz érkezik Nyíregyházára a megyeszékhely több mint...

TÖBB MINT 100 ÚJ MUNKAHELY NYÍREGYHÁZÁN

TÖBB MINT 100 ÚJ MUNKAHELY NYÍREGYHÁZÁN

A Hübner-H Gumi- és Műanyagipari Kft. 3,3 milliárd forintot meghaladó beruházása...