Négy kategóriában lehet nevezni a versek seregszemléjére

Négy kategóriában lehet nevezni a versek seregszemléjére

A Váci Dunakanyar Színházban és a szomszédos Rubra Art Lounge-ban léphetnek fel a Kaleidoszkóp VersFesztivál versenyzői: november 22. és 25. között versmondás, versfilmek, versszínházi előadások és verszenei koncertek versenyeznek Közép-Európa legnagyobb pódiumművészeti seregszemléjén. A Magyar Versmondók Egyesülete elindította a jelentkezést, a programok között számos kuriózum, még étteremszínház is lesz!

2018-ban az évfordulós költők  (Nagy László, Szécsi Margit,  illetve a kortársak között Ágh István) mellett a közelmúltban elhunyt Kányádi Sándor, valamint az első világháború és a béke költészete áll, de emellett Arany János bicentenáriumának programját is folytatja, és nagy klasszikusok újragondolt alkotásai is színre kerülnek a 18. Kaleidoszkóp VersFesztiválon. Csak az nem találja meg a saját műfaját és témáját, aki nem akarja: emlékestekkel, pódiumi előadásokkal, nagyszínpadi produkciókkal, koncertekkel és filmvetítésekkel is találkozhat majd a néző, igazi Kaleidoszkóp lesz, amelynek versenyprogramja a nevezés végéig alakul.

 

A hivatásos és az amatőr versenyzők külön kategóriában versenyeznek. A versenyprogramba versszínházi előadással, verszenei koncerttel, versfilmes alkotással, valamint vers- és prózamondással lehet nevezni. Mindegyik verseny nyitott valamennyi korosztály számára, határon innen és túlról.

 

A nevezési határidő versszínház és verszene kategóriában 2018. október 20., versmondás és versfilmek esetében november 10. 

A versenykiírások nagy művészi szabadságot engednek a művek választása és feldolgozási módja terén minden nevezőnek.

 

A Kaleidoszkóp VersFesztivál Közép-Európa legnagyobb pódiumművészeti seregszemléje, amelynek elsődleges célja a vers megnyilvánulási formáinak felkutatása és bemutatása mellett a hivatásos és az amatőr előadók, társulatok és alkotók közös színházi fesztiváljának megteremtése. A fesztivál fővédnöke Buda Ferenc Kossuth-díjas költő, igazgatója Lutter Imre Radnóti-díjas előadóművész, a Magyar Versmondók Egyesületének ügyvezető elnöke, házigazdája Kis Domonkos Márk, a Váci Dunakanyar Színház igazgatója.

 

További információ és jelentkezés:

www.versfesztival.hu

#kapcsolódó

V. Abigél Országos Minősítő Táncfesztivál

V. Abigél Országos Minősítő Táncfesztivál

Nyíregyházán ötödik alkalommal rendezik meg országosan az „Abigél Országos...

Bródy Fizika Kísérletverseny! Nevezz Te is!

Bródy Fizika Kísérletverseny! Nevezz...

A Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola, és Kollégium, valamint...