Útépítés, útinfó, aktualitások Nyíregyházáról

Útépítés, útinfó, aktualitások Nyíregyházáról

Hétfőn Dr. Kovács Ferenc polgármester átadta a felújított Benczúr és Bessenyei teret. A belváros két emblematikus zöldfelülete a „Zöld város kialakítása Nyíregyháza területén” című projekt keretében szépülhetett meg.

Ugyanennek a projektnek a részeként újulnak meg az Arany János utca zöldfelületei és valósul meg a Pazonyi téri rekonstrukció is. A szegélyek építésével mindkét helyszínen elkezdődtek a kivitelezési munkálatok. A jelenlegi munkafázisban nincs forgalomkorlátozás.

Jó hír, hogy szerdán befejeződik a Bocskai utca és járda, valamint a Stadion utcai járdák teljes felújítása, a Pazonyi úti és a Sóstóhegyi úti új kerékpárutakat is birtokba vehetik a két keréken közlekedők. Ezt követően már csak az utómunkálatok, tereprendezés, apróbb finomítások zajlanak. Ezeken a helyszíneken sincs már forgalomkorlátozás.

Szerdán Sóstóhegyen a Templom utca második szakaszán is befejezik az aszfaltozást, amit a padkarendezés követ majd.

Bottyán utca felújítása kapcsán ezen a héten útalap és járda aszfaltozási-, majd a hét második felében aszfalt marási munka várható. A Tó utca és Szirom utca között szakaszosan parkoló, járda-, a teljes szakaszon buszöböl építés zajlik. Félpályás korlátozással még tart a csapadékvíz átkötő vezetékek nyomvonalának helyreállítása. A munkálatok útszűkülettel és sebességkorlátozással járnak. A vasúti iparvágány átépítése miatt október 13-15. között teljes útzár lesz érvényben a Tó és Kinizsi utcák között, ami érinti a 23. és 23G helyi autóbuszjáratot is. Lehetséges kerülőút: Bottyán utca - Derkovits utca - Dugonics utca - Kinizsi utca - Bottyán J. utca.

Lujza utcán csak egy irányban lehet közlekedni, a behajtás a Kállói út felől, a Tünde utca irányába megengedett. Ezen a héten útalap és járda aszfaltozási-, majd a hét második felében aszfalt marási munka várható. Az útpálya szélesítéseknél burkolati alapot építenek. A haladási irány szerinti baloldalon épül a járda, a jobb oldalon még folyamatban van az útszegély bontás és átépítés. A munkálatok itt is útszűkülettel és sebességkorlátozással járnak, valamint az érintett parkolók átmeneti korlátozásával.

Törzs utca felújítása, burkolat megerősítése is folyamatban van (Szalag utca és Orosi út közötti szakaszon), itt jelenleg szegélykőépítés miatt kell forgalomkorlátozásra számítani.

Jó ütemben halad a Törzs utca és 41-es főút csomópontjában a jobbra kanyarodó sáv kialakítása. Egy 80 méteres szakaszon forgalomkorlátozás van érvényben.

Szalag utcán is a szegélykövet építik, itt mindkét forgalmi sávban útszűkülettel és 30 km/h-s sebességkorlátozással kell számolniuk az arra közlekedőknek.

Semmelweis utcában jelenleg a szegélykő építésén dolgoznak, itt is forgalomkorlátozásra kell számítani.

Kérjük a járókelők és az autóvezetők megértését, fokozott figyelmét, s hogy ne megszokásból közlekedjenek.

#kapcsolódó

Felújítják a Vasvári Pál Gimnáziumot! Videóval!

Felújítják a Vasvári Pál Gimnáziumot!...

Elkezdődtek a Vasvári Pál Gimnázium felújításának munkálatai. Az intézmény...

Ökológiai sétány épül Sóstóig

Ökológiai sétány épül Sóstóig

Március közepén kezdõdött el az a projekt, amely Nyíregyháza legszebb természeti...