Hamarosan nyit a jégpálya!

Hamarosan nyit a jégpálya!

A meleg október még nem alkalmas a jégkészítésre, most a takarítási és előkészítő munkákat végzik. A betonaljzat hűtését csak akkor kezdhetik meg, ha jelentősen csökken a hőmérséklet, ezután hizlalhatják majd a jeget, és a pálya felfestését követően fogadhatják a korcsolyázni vágyókat.

Március 2-án adták át Nyíregyháza legújabb sportlétesítményét, a Városi Jégpályát, amely rekordidő, alig 6 hónap alatt épült meg. A közel félmilliárd forintos beruházás 70%-ban a társasági adó látvány csapatsportra felajánlható forrásaiból, 30%-ban pedig kormányzati forrásokból valósult meg, amelyre a városlakók 40 éve vártak. A Városi Jégpálya 60x30 méteres, 1800 négyzetméter jégfelülettel, valamint öltözőkkel rendelkezik. Tavasszal az egy hónapos nyitva tartás alatt hétköznapokon délelőtt az iskolák, óvodák használhatták, délután jégkorong edzéseket tartottak, az esti órákban és hétvégén pedig bárki igénybe vehette.

Még túl meleg az idő

Most itt az ősz, és már sokan várják a jégpálya megnyitását. Hajnal Gusztáv a Nyíregyházi Sportcentrum programigazgatója elmondta, várhatóan november elején nyit újra az új Városi Jégpálya. A meleg október még nem alkalmas a jégkészítésre, most a takarítási és előkészítő munkákat végzik. A betonaljzat hűtését csak akkor kezdhetik meg, ha jelentősen csökken a hőmérséklet, ezután hizlalhatják majd a jeget, és a pálya felfestését követően fogadhatják a korcsolyázni vágyókat.

Átadás - átvétel

A nyíregyházi közgyűlés szeptemberi ülésén döntött a Szabolcsi Jégsport Egyesület által megvalósított, az önkormányzat tulajdonát képező ingatlanon létesített fedett jégpálya térítés nélküli átadás - átvételéről és üzemeltetésbe adásáról. A jégpálya üzemeltetésével a Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft.-t bízták meg azzal a feltétellel, hogy a Szabolcsi Jégsport Egyesület által megjelölt időpontokban, 15 éven keresztül, a klub utánpótlás edzéseire és mérkőzéseire a mindenkori pályadíjakból 50 százalékos kedvezményt biztosítson.

 

Szoboszlai Tibor

#kapcsolódó

MIÉRT DŐLNEK DUGÁBA AZ ÚJÉVI FOGADALMAK?

MIÉRT DŐLNEK DUGÁBA AZ ÚJÉVI FOGADALMAK?

Mi lehet a kudarc oka, és hogyan lehetünk képesek javítani a sikerünk esélyét?...

Egészségnap az Eötvösben

Egészségnap az Eötvösben

Szemléletformáló iskolai program színesítette szerdán az Eötvös Gyakorlóiskola...