Idegen-nyelvi sikerek „franciás eleganciával” az Eötvös Gyakorlóiskolában

Idegen-nyelvi sikerek „franciás eleganciával” az Eötvös Gyakorlóiskolában

Öt idegen nyelv közül választhatnak az iskolában.

A Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium oktatási-képzési programjában - többek között igyekezvén ezzel megfelelni napjaink iskolai világa egyik komoly kihívásának - meghatározó helyet foglal el az idegen nyelvek oktatása. Minden bizonnyal nem sok olyan iskola van, ahol például öt idegen nyelv - az angol, a német, a francia, az olasz és az orosz - közül választhatnak a diákok, s mindezeket magas szinten és színvonalon is sajátíthatják el a tanulók már az általános iskola első osztályától kezdődően. (A köznevelésben az idegen nyelvek kötelező oktatása „csak” a negyedik évfolyamon kezdődik!?)  


Az iskola diákjai szép sikereket értek és érnek el a tanulmányi munka területén - például a tavaly végzett négy érettségiző gimnázium osztály tanulói 85 - 90%-ban közép- és felsőfokú komplex „C” típusú nyelvi vizsgával rendelkeztek -, és a különböző tehetséggondozó versenyeken is. Utóbbit tekintve éppen az intézmény a házigazdája immár közel egy évtizede, s szervezője-lebonyolítója az Országos Francia Nyelvi Tanulmányi Verseny 5 - 10. osztályoknak” c. idegen nyelvi vetélkedőnek! A francia nyelv iskolai oktatása mondhatni, egyébként is népszerű és meghatározó szerepet játszik az Eötvös Gyakorlóiskolában.


Nyilván ezzel és a lelkes, az idegen nyelvet szerető és tanuló, s a diákok tehetségét gondosan pallérozó nyelvtanárok közös munkájának az eredményeként juthattak el az Eötvös Gyakorlóiskola diákjai és tanárai 2018. szeptember 15-én a Budapesti Francia Intézet és a Francia Nagykövetség által szervezett díjátadóra is. Ezen a rendezvényen vették át a III. magyarországi DELF Junior és DELF Prim Vándorkupát a Budapesti Francia Intézet Auditóriumában. A Francia Nagykövetség és a Budapesti Francia Intézet harmadszor szervezett díjátadó ünnepséget a magas presztízsű, Magyarországon és az egész világon mindenhol elismert DELF Junior és DELF Prim nyelvvizsgákon legjobb eredményt elért általános iskolás és gimnazista tanulók számára. A díjátadón - ahová természetesen meghívták a felkészítő tanárokat és intézményvezetőket is - továbbá azokat az iskolákat is jutalmazták, melyeknek diákjai a legmagasabb pontszámot érték el, így iskolánk, az Eötvös Gyakorlóiskola két szép és értékes trófeával is gazdagodott


Az Eötvös Gyakorlóiskola diákjainak és tanárainak eredményei:

● DELF Prim A1:

-       1. hely: Jármy Zsófia (Nyelvtanár: Nagyné Mussó Judit és Tóthné Szabolcsi Zsuzsa)

 



-       3. hely: Simkovics Zita (Nyelvtanár: Nagyné Mussó Judit és Tóthné Szabolcsi Zsuzsa)




● DELF Junior A2:

-       1. hely: Tóth Bence (Nyelvtanár: Zentai Tünde)

-       2. hely: Hagymásy Kinga, (Nyelvtanár: Zentai Tünde)

-       3. hely:Friss Aliz (Nyelvtanár: Zentai Tünde)


Nagyné Mussó Judit francia nyelvtanár (jobb oldal)


Zentai Tünde francia nyelvtanár




Nagyné Mussó Judit - Zentai Tünde – Dr. Komáromi István



#kapcsolódó

Nyári Ételvariációk

Nyári Ételvariációk

A hagyományos ételekhez ragaszkodunk, de még is jól jön az újítás. Huszár Tibor...

51 általános iskola és 580 diák részvételével zajlott az idei kossuthos megyei levelezős verseny

51 általános iskola és 580 diák részvételével...

51 általános iskola és 580 diák részvételével zajlott az idei kossuthos megyei...