10 ÉVE VIDÍTJÁK FEL A BOHÓCDOKTOROK A BETEG GYEREKEKET A KÓRHÁZBAN

10 ÉVE VIDÍTJÁK FEL A BOHÓCDOKTOROK A BETEG GYEREKEKET A KÓRHÁZBAN

A Piros Orr Bohócdoktorok immár 10 éve heti rendszerességgel látogatják a Jósa András Oktatókórház Gyermekosztályát, hogy nevetést és humort vigyenek a kórházban fekvő gyerekeknek. A jubileumon sajtónyilvános bohócdoktori vizitet is tartottak.

A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány bohócdoktorai 2008. április 22. óta heti rendszerességgel látogatják a Jósa András Oktatókórház Gyermekosztályát. Az elmúlt 10 évben közel 500 bohócdoktori vizit során 18 000 gyermek kórházi tartózkodását tették vidámabbá.

A bohócdoktorok speciálisan képzett előadóművészek, akik a kórházban párosával dolgoznak. Látogatásuk előtt az ápolószemélyzettől tájékozódnak a betegekről. A vizit során minden kórterembe ellátogatnak és megpróbálnak mosolyt csalni a gyerekek és szüleik arcára. Munkájukat 3 éves képzés előzi meg. 


Az országos alapítvány a keleti régióban, Miskolcon, Debrecenben és Nyíregyházán 6 bohócdoktorral dolgozik. Hetente egyszer vizitelnek a Jósa András Oktatókórházban már 10 éve. Ez nagyon sokat segít a gyerekeknek, ilyenkor legalább egy időre elfelejthetik betegségeiket, fájdalmaikat, ami hozzájárul gyógyulásukhoz.

Az alapítvány nagy hangsúlyt fektet a bohócdoktorok folyamatos képzésére, melyeket Gelencsér Tünde művészeti vezető mellett, számos elismert magyar és külföldi vendégművész, gyermekpszichológus, valamint Európa leghíresebb bohócdoktorai tartják.


Kanócz Rita

(Fotó: Trifonov Éva)

#kapcsolódó

Krúdysok Németországban

Krúdysok Németországban

2018 áprilisában lehetőségünk nyílt arra, hogy iskolánk szervezésében egy nyolcnapos...

A fodrász szakma rejtelmei

A fodrász szakma rejtelmei

A Lukovics családot mindenki jól ismeri, hiszen ha fodrászatról van szó, ők...