„ÁLLJ! ELSŐBBSÉGADÁS KÖTELEZŐ”- Videóval!

2018.10.21.
Újabb szabálytalankodókat kaptak lencsevégre a rendőrök Nyíregyházán.

A közúti balesetek számának csökkentése érdekében továbbra is folyamatosak a közúti ellenőrzések Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Legutóbb a Nyíregyházi Rendőrkapitányság munkatársai a megyeszékhely egyik forgalmas kereszteződésében szűrték ki a szabálytalankodó járművezetőket, akik a STOP táblánál nem álltak meg. Rövid időn belül közel száz szabálysértő járművezetőt kaptak lencsevégre, akikkel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, vagy szabálysértési eljárást kezdeményeztek.

A KRESZ egyértelműen kimondja, hogy a STOP táblánál minden esetben meg kell állni! Az „ÁLLJ! Elsőbbségadás kötelező” tábla azt jelzi, hogy az útkereszteződésnél - a megállás helyét jelző útburkolati jel előtt, ilyen útburkolati jel hiányában az útkereszteződésbe való behaladás előtt - meg kell állni, és a védett úton érkező jármű részére elsőbbséget kell adni.

Aki a fenti szabályokat megszegi nem csak a saját életét, de másokét is súlyosan veszélyezteti! Egy védett úton közlekedő járművezető ugyanis nem számít arra, hogy egy útkereszteződésben az elsőbbséget nem kapja meg, és a váratlan szituációban máris elkerülhetetlen a tragédia! A szabálytalankodók tehát felelőtlen magatartásukkal alapvetően rendítik meg a közlekedőkben a bizalmi elvet!

A rendőrség óva inti a járművezetőket, és felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a közúti közlekedési szabályokat mindig tartsák be! Ne feledjék, az elsőbbségi jog megsértése továbbra is az egyik legfőbb baleseti ok, ezért soha ne kockáztassanak!

 

… hogy mindenki hazaérjen!


Forrás: police.hu