„Szellemes Kölcsey”

„Szellemes Kölcsey”

2018. október 24-én „szellemjárás” helyszíne volt a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium.

2018. október 24-én „szellemjárás” helyszíne volt a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium. Az angolszász hagyományokat alapul véve Ferencziné Molnár Éva angol szakos igazgatóhelyettes tanárnő és Császár Zoltán tanár úr az angol szakosokkal karöltve idén is megszervezték a nagy sikerű angol nyelvű Halloween Partyt.

Az osztályok feladatul kapták, hogy az eseménynek megfelelően feldíszítsék osztályaikat, és a rémségek kicsiny osztálytermévé varázsolják az iskola helyiségeit. A benevezett csapatoknak jelmezben kellett egész nap részt venniük a tanórákon, és minél „borzasztóbb” volt a jelmez, annál több pontot lehetet kapni a rejtve közlekedő és váratlanul fel-fel bukkanó zsűritől. A szünetekben a tanulók saját halloween süteményeiket is árulhatták, és a zsibongó igazi közösségi térré változott, a diákok vidáman mutogatták egymásnak jelmezeiket, készültek a „borzasztóbbnál borzasztóbb” szelfik, miközben jó étvággyal majszolták a tanulók az ötletes sütiket.

A délelőtt hangulatát még a délutánnak is sikerült felülmúlnia, hiszen a csapatok versenyezhettek egymással. A feladatok között szerepelt az angolszász kultúrával kapcsolatos quiz, de kellett töklámpást is faragni, és külön versenyszám volt a sütik angol nyelvű kínálgatása. Az eredményhirdetés előtt még jelmezes felvonulás is következett, majd a legrémisztőbb osztály büszke címét a 9. C osztály nyerte el, és a jutalom csokitortát a jelmezes szörnyikék vidáman fogyasztották el.

A szervezőtanároknak és az angol nyelvi munkaközösségnek köszönhetően nemcsak a vidámságról szólt ez a nap, hanem az angolszász kultúra jobb megismeréséről is, és az angol nyelv gyakorlásáról is kötetlenebb körülmények között és oldottabb hangulatban.

#kapcsolódó

A kölcseysek is ott voltak

A kölcseysek is ott voltak

A Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium is részt vett a Pályaválasztási Kiállításon...

 Nyíregyháza Tigers a Szent Imre Katolikus Gimnáziumban

Nyíregyháza Tigers a Szent Imre Katolikus...

A Nyíregyháza Tigers bemutatót tartott a Szent Imre Katolikus Gimnáziumban...