ÁTADTÁK A NYÍRTELKI KASTÉLYKERT ÓVODÁT ÉS BÖLCSŐDÉT

ÁTADTÁK A  NYÍRTELKI KASTÉLYKERT ÓVODÁT ÉS BÖLCSŐDÉT

Egyre nő az igény az óvodai és bölcsődei férőhelyek iránt, az ennek fejlesztését célzó program elindítása óta már 16 ezerrel nőtt a bölcsődei, 9200-al pedig az óvodai férőhelyek száma – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára Nyírteleken.

Novák Katalin a helyi Kastélykert Óvoda és Bölcsőde új épületrészének átadásán hangsúlyozta, a kormány több mint 100 milliárd forintos támogatást fordít a két intézménytípus férőhelyeinek bővítésére, az épületek felújítására.

Az államtitkár a CSOK-változásokról is szólt:

A közeljövőben módosítjuk a kormányrendeletet, kibővítjük a CSOK-hoz kapcsolódó hitelnek a lehetőségét, tehát mostantól a kétgyermekes családok számára, illetve a két gyermeket vállaló fiatalok számára is lehetővé válik a hitelfelvétel. Ez annyit jelent, hogy 10 millió forintos hitellehetőség nyílik majd meg a kétgyermekes családok számára is, illetve a három vagy több gyermeket nevelő vagy vállaló családok esetében a hitel megemelkedik 15 millió forintra – bővül a mozgástér és garantáltan 3% alatti kamatozású hitelekről van szó.

 

Fotók: Facebook / Novák Katalin

#kapcsolódó

A Polgármesteri Hivatal  ünnepi ügyfélfogadási rendje

A Polgármesteri Hivatal ünnepi ügyfélfogadási...

A Polgármesteri Hivatal ünnepi ügyfélfogadási rendje: