THAIFÖLDI VENDÉGEK NYÍREGYHÁZÁN

THAIFÖLDI VENDÉGEK NYÍREGYHÁZÁN

A napokban 7 thaiföldi vendég érkezett az AFS Magyarország cserediák programja által. Az itt tartózkodásuk koordinátora Toldi Zsuzsanna, az AFS megyei körzetelnöke.

Az AFS egy önkéntes alapon működő nemzetközi szervezet, ami a diákok számára lehetőséget arra, hogy interkulturális tanulmányokat folytassanak világszerte. Az AFS olyan programokat kínál a tanulni vágyóknak világszerte, amely során a fiatalok 3-11 hónapot tölthetnek a célországban.

A diákok családoknál kerülnek elhelyezésre, velük élik a mindennapokat, és életkoruknak megfelelő iskolákba járnak, elsajátítják a fogadó ország nyelvét, megismerik annak kultúráját, az ott élő emberek és kortársaik mindennapjait. A thai vendégek azért töltenek el kettő hetet Magyarországon, hogy megtapasztalják azt, hogy mi vár a thaiföldi cserediákokra, ha hazánkat jelölik meg célországnak, illetve megismerjék az itteni oktatási rendszert. Itt tartózkodásuk alatt 4 napot töltenek Nyíregyházán.

Tegnap fogadta őket Nyíregyháza jegyzője, majd a Kodály Zoltán Általános Iskolában töltöttek el egy napot. Ma a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnáziumban jártak, ahol betekintést nyerhettek a Képző- és Iparművészeti Tagozat munkájába, részt vehettek a Zeneművészeti Tagozat tanulói hangversenyén. A Táncművészeti Tagozaton balett órát látogattak meg, majd bekapcsolódtak egy néptánc órába is, ahol a fiatalok cigány táncot tanultak.

A lépések elsajátításával is megpróbálkoztak, de igazán akkor teljesedtek ki, mikor ők mutathatták meg a hazájuk táncát. A tegnapi nap folyamán még a Tokaji boros pincék egyedi hangulatát ismerhették meg a Tarcali Kovács pincészeten keresztül. Nyíregyházáról útjuk a békéscsabai kolbászfesztiválra tart.

#kapcsolódó

Bővül a Debreceni Repülőtér

Bővül a Debreceni Repülőtér

NYÍREGYHÁZIAK SZÁMÁRA IS KÖZELEBB KERÜL A NAGYVILÁG

Ridensesek "Határtalanul Erdélyben"

Ridensesek "Határtalanul Erdélyben"

Csodálatos öt napot tölthettek el iskolánk informatikát és ügyvitelt tanuló...