FORD FIESTÁT KAPOTT A BÁNKI A FORD KARRIERPROGRAM KERETÉBEN

FORD FIESTÁT KAPOTT A BÁNKI A FORD KARRIERPROGRAM KERETÉBEN

Egy Ford Fiesta gépkocsit ajándékozott a Ford Közép- és Kelet-Európai értékesítő Kft. a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Bánki Donát Műszaki Középiskolája és Kollégiumának, melyet két évig használhatnak az oktatás területén. A céljuk a társadalmi felelősségvállalás mellett a szakmunkáshiány csökkentése.

A Ford Karrierprogramon keretein belül egy Ford Fiesta gépkocsit ajándékozott a Ford Közép- és Kelet-Európai értékesítő Kft. a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Bánki Donát Műszaki Középiskolája és Kollégiumának, melyet két évig használhatnak az oktatás területén.

A minőségi szakképzés elképzelhetetlen a szakképzési iskolák és a vállalatok szoros együttműködése nélkül. Erre egy kiváló példa a Ford és a Bánki kapcsolata. Így a Ford Karrierprogram keretén belül lehetőségük nyílik arra, hogy a Ford által fejlesztett tananyagot itt oktathassuk az iskolában.

– mondta el Gurbánné Papp Mária a Nyíregyházi Szakképzési Centrum igazgatója.

Az autónak az autószerelő, autóelektronikai műszerész illetve az autótechnikus szakon tanuló diákok veszik majd hasznát az elkövetkezendő időszakban. A tanulók elsősorban különböző méréseket és a hibamegállapítást gyakorolhatják az autón, ezzel is közelebb kerülve a mai kor technikájához.

A tanulóink közül az autószerelők, autóelektronikai műszerészek és az autótechnikus tanulóink fogják tudni hasznosítani ezt a gépjárművet. Ez több száz tanulót jelent és több mint 10 osztályt. Nagyon örülünk a lehetőségnek. 2017-ben léptünk be a Ford Karrierprogramba a Ford megkeresése által.

– emelte ki Juhász Ferenc, a NYSZC Bánki Donát Műszaki Középiskolája és Kollégiumának igazgatója.

A Ford társadalmi felelősségvállalásának keretében megvalósuló Ford Karrierprogram legfontosabb célja, hogy a szakmában rejlő izgalmakat megmutatva megkedveltesse az autószerelői szakmát azokkal a tanulókkal, akik iskolai képzésben vesznek részt.

2017 őszén kezdtük ezt a programot, próbáltuk az autógyártók közül elsőként behozni ezt. A hátterét a szakmai hiány adta.

– mondta el Kiss Zoltán a Ford Közép- és Kelet-Európai értékesítő Kft. regionális értékesítési vezetője.

A program betekintést ad napjaink technológiájába, és kifejezett célja szakmák közötti versenyben is előre hozni az „autós” szakmákat és emelni azok presztízsét.

Kanócz Rita

#kapcsolódó

ELSŐ NYÍREGYHÁZI VERÉBAVATÓ

ELSŐ NYÍREGYHÁZI VERÉBAVATÓ

Jelentkezzen a te iskolád is október 26.-ig. Legyetek TI a város legjobb kilencedikes...