Egy szerencsi család vásárolta meg az állatpark idei 500.000-ik belépőjegyét.

Egy szerencsi család vásárolta meg az állatpark idei 500.000-ik belépőjegyét.

Részletekért kattints ide!

Dékányékat Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere és a Nyíregyházi Állatpark igazgatója ünnepélyesen fogadta és még ajándékot is kaptak. Több mint fél millió látogatója utoljára 2010-ben volt az állatparknak, akkor adták a Zöld Piramist. A fenntartó önkormányzat és az állatpark azt mondja, idén megdőlhet a 8 éves rekord, ami a fejlesztéseknek és az állatpark idei „baby boom”-jának köszönhető.

Indiai orrszarvú, afrikai elefánt, sőt még négyes iker varik is születtek idén a Nyíregyházi Állatparkban. És nemcsak a cuki bébiknek, hanem a folyamatos és vonzó fejlesztéseknek is örülhettek a látogatók. Az elmúlt két évben megújult a hópárduc kifutója és idén átadták az állatpark speciális négy csillagos szállodáját és konferenciaközpontját, a Pangeát is. Az állatpark vezetése titkon azt remélte, a látnivalók és a beruházások még több vendéget csalogatnak Sóstógyógyfürdőre...


„Szívből gratulálok!”


Az idei év 500.000-ik látogatóját köszöntötte hétfő délután Nyíregyháza polgármestere, dr. Kovács Ferenc és az állatpark igazgatója, Gajdos László. A szerencsi Dékány család vásárolta meg a bűvös számú belépőt. Őket meglepetéssel fogadták; egy ingyen éjszaka a négy csillagos Pangea Hotelben, amihez természetesen ingyen belépő is dukál az állatparkba. Ez volt az 500.000-ik vendég jutalma. A szerencsi családfő elmondta, nagyon örültek a meglepetésnek, mert a lányai kedvenc kirándulóhelye a SóstóZoo.

Minden hónapban itt vagyunk Nyíregyházán az állatkertben. Szerencsiek vagyunk, de amióta az eszüket tudják a lányok, minden hónapban elhozzuk ide őket. Az egyik kedvenc programjuk.

– fogalmazott Dékány Dénes.

A Dékány lányok arról is beszámoltak, miért szeretnek Nyíregyházára látogatni.

Az állatokat szép helyen tartják, mert például a Miskolci Állatparkban nem igazán vannak szépen tartva. Meg itt sok minden található egy helyen, ezért szeretem nagyon a Nyíregyházi Állatkertet.

– tette hozzá az egyik lány, Dékány Julianna.


Vonzó fejlesztések


A Nyíregyházi Állatpark igazgatója azt mondta, a ma már nemzetközileg is elismert szakmai munka és a folyamatos fejlesztések vonzzák a látogatókat.

Minden évben fejlődünk! Azért ne felejtsük el, hogy 2 évvel ezelőtt elkezdődött egy olyan fejlesztési csomag, ami Nyíregyháza város, a polgármester és a magyar kormány, egészen pontosan a miniszterelnök úr jóvoltából alakult ki. Ennek a 7 milliárdos csomagnak az elemei egymás után valósulnak meg. Itt van a látogatócentrum, vagy az idei év újdonsága a hópárduc kifutó, a Hotel Pangea és sorolhatnám még. Én úgy gondolom, hogy az újdonságokra, sokan, számtalan helyről kíváncsiak.

– emelte ki Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark igazgatója.


A külföldiek is szeretik


Az idei 500 ezer látogatóból 200 ezer ráadásul külföldről érkezett. Főként a szlovákok, a románok és az ukránok szeretik a Nyíregyházi Állatparkot.

A polgármester elmondta, a látogatók nagy számának köszönhetően a nyíregyházi állatkert egyedüliként az országban, még arra is képes is, hogy külső támogatás nélkül működjünk. A nagyobb léptékű, turistacsalogató fejlesztésekhez azonban külső forrásokra is szüksége van. Ezek pedig azt biztosítják, hogy továbbra is népszerű maradjon.

Egyedüli állatpark az országban a nyíregyházi, amely nem veszteséges, tehát a működtetése önfenntartó. Persze a fejlesztéseket külön kell finanszírozni. Nagyon jó érzés, hogy ilyen népszerű a park, tavaly még a legnagyobb turisztikai attrakció címet is elnyerte a közönség jóvoltából.

– emelte ki dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere.


Jön a „Jégkorszak


A Nyíregyházi Állatpark fejlesztése nem áll meg. A kormány által a még korábban megszavazott 7 milliárdos csomag segítségével ugyanis újabb attrakció épülhet a közeljövőben. Ez a Jégkorszak fantázianevet kapta. A város és az állatpark vezetése is úgy látja, ha ez megépül, újabb rekordszámú látogató érkezhet a SóstóZoo-ba.

 

Z. Pintye Zsolt

Fotók: Kohut Árpád

#kapcsolódó

Vigyázzunk a sünikre!

Vigyázzunk a sünikre!

A sünök védelmére figyelmeztet az MME

Ezeket a neveket kapták a kisoroszlánok a Nyíregyházi Állatparkban

Ezeket a neveket kapták a kisoroszlánok...

A látogatók által javasolt nevekből választottak.