HARMINC FACSEMETE SZÉPÍTI A SZEGFŰ UTCÁT

HARMINC FACSEMETE SZÉPÍTI A SZEGFŰ UTCÁT

A VÁROSNAK FONTOS A KÖRNYEZETTUDATOSSÁG!

Folyamatosan újulnak Nyíregyháza zöldfelületei. Most egy új, fásítási program vette kezdetét Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere, Dr. Kovács Ferenc kezdeményezésére.


Nyíregyházi cégek, vállalkozások felajánlásának köszönhetően mintegy harminc darab juharfa csemetéből álló fasort telepítettek a Szegfű utcára. A program célja, hogy kifejezze az összetartást, valamint, hogy a város még élhetőbb és tisztább legyen. A felajánlók és elsőként fát ültetők között volt Nyíregyháza polgármestere, Dr. Kovács Ferenc és a város alpolgármesterei is.

A fásítási program lényege, hogy a városunk szebb legyen. Ez nem csak a városvezetésnek fontos, hanem az embereknek, és az itt dolgozó cégeknek egyaránt. Ez egy közösségi felelősségvállalás is. Egészségesebb lesz a levegő és a közösség is épül, hiszen ezeknek a fáknak nem csak tárgyi értékük van, hanem egy szemléletmódot is jelentenek. Fontos az, hogy milyen környezetben élünk és mindannyian tehetünk azért, hogy még szebb legyen a városunk. Mindannyiunk felelőssége az, hogy átadjuk a következő generációnak ezt a szemléletet, hiszen ez a program is a jövőről szól.

– mondta el Dr. Kovács Ferenc.

A facsemetéket helyi cégek képviselői ültették el, a fákon szalaggal jelölték meg az adott felajánlót. A Vállalkozók Nyíregyházáért Egyesület több éve segíti a város munkáját, ebben a programban 10 darab fát vásároltak és ültettek el. Lakatos Tibor, a Vállalkozók Nyíregyházáért Egyesület elnöke elmondta azt is, hogy kiemelten fontos, hogy a jövő generációja is szép környezetben éljen.

Nagyon sok karitatív munkát végzett az egyesületünk, támogattuk az iskolákat, óvodákat, részt vettünk egy park kialakításban is. Nagyon fontosnak tartotta az egyesületünk, hogy az idei évben ősszel csatlakozzuk a faültetéshez. Tíz darab fát vásároltunk meg, ami elősegíti a friss levegő fenntartását Nyíregyházán.

– tette hozzá Lakatos Tibor.

A fásítási programban a Nyíregyházi Sportcentrum is részt vett. A Sportcentrum programigazgatója, Hajnal Gusztáv elmondta, hogy fontos, hogy a nyíregyháziak élvezzék a friss levegőt, ehhez pedig még több fára van szükség.

A Nyíregyházi Sportcentrumnak nagyon fontos a környezet, illetve a környezettudatosság. A Continental Aréna épületfelújításánál nem volt alkalmunk arra, hogy a Szegfű utcai oldalt parkosítsuk. Ezt a tavasz folyamán elkezdtük és szerettünk volna mindenképpen még fákat is ültetni, így egy ligetes árnyékos helyet biztosítani a városlakóknak.

– árulta el Hajnal Gusztáv.

A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. is részt vett a fásítási programban, a társaság szintén tíz darab facsemetét ajánlott fel. A projektet a NYÍRVV Nonprofit Kft. koordinálja, az elültetett fákat a társaság munkatársai gondozzák, a harminc csemetén túl pedig további 16 fával gazdagította a területet a városüzemeltető Kft..

A fásítási program várhatóan tovább folytatódik, várják a vállalkozások, felajánlók jelentkezését.

 

Horváth Kíra

Fotók: Szarka Lajos


#kapcsolódó

Október 8-ig még lehet jelentkezni a LIKE 4-re!

Október 8-ig még lehet jelentkezni...

Meghosszabbították a jelentkezési határidőt a nyíregyházi tehetségkutató versenyre.

PÓTFELVÉTELI AZ EGÉSZSÉGÜGYI KARON IS

PÓTFELVÉTELI AZ EGÉSZSÉGÜGYI KARON...

Meghirdette a pótfelvételit a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara is. Minden...