Német nyelvű országismereti vetélkedőt hirdetett a Sipkay - Megvannak a nyertesek

Német nyelvű országismereti vetélkedőt hirdetett a Sipkay - Megvannak a nyertesek

A NySzC Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma a 2018/2019-es tanév elején egy német nyelvű kétfordulós országismereti vetélkedőt hirdetett Sokszínű Németország címmel a megyei általános iskolák 7-8. osztályos tanulói számára.

Az előzetes internetes fordulóban a diákoknak olyan feladatokat kellett megoldaniuk, melyek megalapozták a 2018. október 10-én iskolánkban megrendezett döntőt, ahová 10 csapat jutott be, kilenc nyíregyházi és egy vidéki általános iskolából.

Az iskolai forduló során a diákok 12 változatos és alapos felkészültséget igénylő feladatot oldottak meg. A vetélkedő lehetőséget nyújtott a csapatoknak, hogy Németország földrajzával, Berlin nevezetességeivel, fontosabb német városokkal, tipikus német ételekkel, régi és új német autómárkákkal, 20. századi német politikusokkal, sportolókkal, színészekkel, feltalálókkal és találmányaikkal kapcsolatos témákon keresztül mérjék össze a tudásukat. A vetélkedőn a zsűrielnök szerepét Dr. Barabás László osztrák tiszteletbeli konzul töltötte be, a zsűri munkáját bajor népviseletbe (dirndl) öltözött, a német két tanítási nyelvű turisztikai tagozaton tanuló diákok segítették.

Az 1. helyet a Szent Miklós Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium csapata szerezte meg, a 2. és a megosztott 3. helyen a Zelk Zoltán Angol és Német Kéttannyelvű Általános Iskola csapatai végeztek. A díjazottak könyvjutalomban részesültek.

            Iskolánk ezzel a vetélkedővel hagyományt szeretne teremteni, így a következő tanévben Sokszínű Ausztria címmel hasonló vetélkedő megrendezését tervezi.

 

Barathyné Pásztor Éva

szervező nyelvtanár

#kapcsolódó

Bródy Fizika Kísérletverseny! Nevezz Te is!

Bródy Fizika Kísérletverseny! Nevezz...

A Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola, és Kollégium, valamint...

Jelentkezz a Konnekt Mentorprogramba!

Jelentkezz a Konnekt Mentorprogramba!

Már a tanév legelején az érettségi és a pályaválasztás miatt izgultok? Mi segítünk,...