MINDENSZENTEK ÜNNEPE KÖZELEDIK

2018.10.31.
Mindenszentek és a halottak napjához közeledve a rendőrség Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is fokozott figyelmet fordít a temetőkre és környékükre, elsősorban bűnmegelőző és forgalomsegítő jelleggel.

Fokozott, valamint visszatérő rendőri jelenlétre számíthatnak a közlekedők 2018. október 27-e és november 4-e között a közutakon, valamint a temetők környékén egyaránt, amely elsősorban a forgalom segítésére irányul. A nagyobb forgalmú sírkertekben a rendőrök mellett polgárőrök és önkéntes közösségi szolgálatukat teljesítő diákok is figyelnek az emberek vagyonbiztonságára és a zavartalan közlekedésre. Kérjük, hogy ne megszokásból közlekedjenek, figyeljék a közúti jelzéseket, és ha tehetik, indulás előtt tájékozódjanak a várható változásokról! Javasoljuk, hogy hosszabb utazás előtt ellenőrizzék gépkocsijuk műszaki állapotát, s amennyiben még nem tették, szereltessék fel a téli gumiabroncsokat, amelyek használata a biztonságos közlekedés érdekében feltétlenül ajánlott. Kérjük, hogy a balesetek megelőzése érdekében minden esetben az időjárási-, látási- és az útviszonyoknak megfelelően közlekedjenek! Amennyiben nem rendelkeznek kellő helyismerettel, készítsenek előre útvonaltervet! 

A gyalogosok külön figyelmet érdemelnek, hiszen ők a közlekedés legvédtelenebb résztvevői. Az előttünk álló időszakban, főként a temetők környezetében, megnő a gyalogosok száma. Kérjük a járművezetőket, hogy fokozott körültekintéssel közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket!

Kérjük, hogy az ünnepek alatt is fokozottan figyeljenek értékeikre, csomagjaikra!

Amennyiben bűncselekmény elkövetését észlelik, haladéktalanul értesítsék a rendőrséget az ingyenesen hívható 112 központi segélyhívószámon!

Az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálatának közleménye itt érhető el.


police.hu