Szakmavilág roadshow érkezett Nyíregyházára

Szakmavilág roadshow érkezett Nyíregyházára

Szakmavilág elnevezéssel roadshow érkezett Nyíregyházára, a Continental Arénába. A szakmákat népszerűsítő rendezvényen egy kamion is várja az érdeklődőket.

A különleges jármű belsejében, a pályaválasztás előtt álló fiatalok nagy örömére VR, azaz virtuális valóság szemüvegek segítségével több szakma is kipróbálható. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara indította el a szakmákat népszerűsítő rendezvényt; a VR szemüvegek használatával 8 perc alatt ismerkedhetnek meg az érdeklődők például vendéglátói, építői-, divat- és gépjárműipari területekkel. Nagyné Varga Katalin, a Sz-Sz-B Megyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára elmondta:

A szemüvegekkel a fiatalok felmérhetik azt, hogy az adott szakmának a végzésére van-e készségük, képességük. Bízunk abban, hogy a gyerekekhez így közelebb tudunk vinni egy-egy szakmát, érdekesebbé tudjuk számukra tenni azt.

Az eseményen a Nyíregyházi Szakképzési Centrum intézményeivel és különböző szakmákkal is megismerkedhetnek az érdeklődők. Pájer Attila, az SzC szakmai főigazgató-helyettese azt mondta:

10 iskolánk állít ki itt a Continental Aréna aulájában. Minden szakmát bemutatunk, ami elérhető a Nyíregyházi Szakképzési Centrumnál, így a fiatalok láthatják, hogy miket lehet választani nálunk. Minden olyan információt átadunk a fiataloknak, ami a pályaorientációt segíti számukra.

A rendezvényen elhangzott, a legmegfelelőbb az érdeklődési kör, képesség szerinti szakmaválasztás. A fiataloknak pedig az is inspiráló lehet, hogy a szakképzésben már a tanulás ideje alatt is lehet pénzt keresni. A szakmákat népszerűsítő rendezvény kétnapos, november 5-én és november 6-án reggel 8 órától délután 16 óráig várják az érdeklődőket a Continental Aréna előtt, és az épület aulájában.

 

Dér Vivien

#kapcsolódó

Valentin napi meglepetés a NYÍRVV-től

Valentin napi meglepetés a NYÍRVV-től

Romantikus helyszínt alakítottak ki a NYÍRVV Nonprofit Kft. munkatársai a Hősök...

Temesvárról is várja a vendégeket Nyíregyháza

Temesvárról is várja a vendégeket Nyíregyháza

Dr. Kovács Ferenc polgármester vezetésével május 18-án egy nyíregyházi delegáció...