III. Városi Verébavató - Te ott leszel?

III. Városi Verébavató - Te ott leszel?

Tréfás ügyességi feladatokkal is várják az első évfolyamos középiskolásokat november 9-én. Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Nyíregyházi Diák-polgármesteri Iroda közös szervezésében idén már 3. alkalommal rendezik meg a Városi Verébavatót. Az eseményre 13 iskola regisztrált versenyzőket.

Tóth Amina a diák-alpolgármester ismertette a programokat.

A programokat tekintve nagyon sok mindent nem szeretnénk elárulni, de a játékok közel ugyanazok lesznek mint tavaly. Körülbelül tíz feladatuk lesz, és próbálunk minden területet felölelni. Lesznek táncos, ügyességi feladatok is, és persze a csapatok bemutatkozása is fontos eleme a versenyeknek. Fontos, hogy a szervezők megtudják miben jók az iskolák. Valamint kapnak pontot a csapatok a szurkolókra, éppen ezért nem csak a játékosokat várjuk szeretettel, az iskola felsőbb éves diákjait a szülőket, valamint a barátokat is.

A sajtótájékoztatón Nyíregyháza alpolgármestere azt mondta, fontos, hogy a város olyan fórumot biztosítson, ahol a fiatalok találkozhatnak, együtt szórakozhatnak.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Ennek az a lényege, hogy a gyerekek akik különböző középiskolákból jönnek el a Váci Mihály Kulturális Központba, fontos, hogy megismerjék egymást is, ne csak azt a közeget ahol nap mint nap járnak. Reméljük jó véleményeket hallanak Nyíregyházáról, az itt lévő lehetőségekről amelyek hosszútávon megtartják őket.

– mondta el dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza Megyei Jogú Város alpolgármestere.

Az idei év újdonságaként: vándorkupával ajándékozzák meg a győztes csapatot – mondta a diákpolgármester, majd hozzátette, a legifjabb középiskolások már nagyon várják a Városi Verébavatót.

Szerintem azért fontos a diákoknak, hogy van egy városi verébavató, minden évben így összegyűlhetnek egy helyen és együtt szórakozhatnak, például itt nálunk a művelődési központban. Több száz diák, sok feladaton vesz majd részt, utána egy élménnyel is gazdagodnak a Hollywoodban egy jó bulival közösen lezárni ezt a napot.

– emelte ki Péter János.

A Városi Verébavatót november 9-én tartják a Váci Mihály Kulturális Központban. Délután fél 4-kor kezdődik a csapatok bemutatkozása, majd a vetélkedő. A rendezvény after party-ja, bulija pedig egy belvárosi szórakozóhelyen lesz. A Verébavató regisztrációhoz kötött, az esti after party-n is csak az vehet részt, aki regisztrált a rendezvényre.

 

Horváth Kíra

#kapcsolódó

Orgona illattal érkezett a tavasz az átmeneti otthonba

Orgona illattal érkezett a tavasz az...

A napsütéses márciusi délelőttön jókedvűen kertészkedő gyerekektől volt hangos...