Tudj meg mindent a holnapi Nyíregyházi Rallyról! Videó!

Tudj meg mindent a holnapi Nyíregyházi Rallyról! Videó!

Csikorgó gumik, őrült verseny és akár 20 ezer néző is várható az I. Nyíregyháza Rally-n.

A szabolcsi megyeszékhely első alkalommal ad helyet az országos bajnokság egyik futamának. A szervezők ma sajtótájékoztatón számoltak be a különleges esemény részleteiről. Pénteken délután fél hattól szó szerint versenypályává változik Nyíregyháza belvárosa, a Bujtos és az Országzászló tér között köröznek majd az autók, szombaton és vasárnap pedig a Zempléni-hegységben folytatódik a futam.


Izzanak a féktárcsák, drifteznek az autók és dübörögnek a lóerők. Csupa izgalmakkal volt tele a legutóbbi Mecsek Rally, még októberben. A terep-versenyautók motorjai két nap múlva azonban Nyíregyházán és a Zemplénben bőgnek fel. A Nyíregyháza Rally tétje hatalmas, ezen a futamon dől el, ki lesz az idei bajnokság abszolút győztese. A címre, - matematikailag - öten is esélyesek, köztük Turán Frigyes is.

Azok a nézők, akik kilátogatnak a nyíregyházi ralira és a zempléni pályákra, azok egy nagyon komoly, tényleg egy késhegyre kiélezett csatát fognak látni, pont azért, mert mindegyikünk tudja, hogy ez az utolsó verseny, az utolsó lehetőség, tényleg olyan közel állunk, hogy hármunk közül aki nyer, az lesz az országos bajnok. – fogalmazott Turán Frigyes.

 

Lezárják a belvárost

 

Az I. Nyíregyháza Rally-n a gyorsasági szakaszok 220 kilométer hosszúak. Ebből 8,3 kilométert, - Magyarországon egyedülálló módon - a belváros utcáin kell majd teljesíteni. A szervezők szerdán a Városházán ismertették, az első Nyíregyháza Rally részleteit.

A hivatalos rajtceremónia pénteken,17:00-kor lesz a Kossuth téren.

Először nehéz egy ilyet dolgot megcsinálni és aztán évről-évre egyre jobb és, mikor már tudják várják már az itt lakók is, teljesen más már akkor a forgatókönyv, mint legelőször megcsinálni egy ilyet – mondta el Adamovits Márk, főszervező.

 

Fél héttől csapatják

 

A nyíregyházi gyorsasági szakasz a szűk belvárost érinti fél hat és kilenc között. A versenyzők a Hunyadi utcán rajtolnak, majd rákanyarodnak a Vay Ádám körútra, a Korzó előtt kézifékkel fordulnak meg, végigdübörögnek a Bocskai és Zrínyi utcán, a Bethlen Gábor elején, érintik az Országzászló teret, az Iskola utcát, a Bocskait, a Szegfűt és a Géza utcán érnek célba. Akár 20 ezer érdeklődő is várható a belvárosi gyorsasági futamra. Ezt mondta Nyíregyháza polgármestere. Mivel a rendezvény miatt számos utcát lezárnak péntek déltől, türelmet kért a polgároktól.

Kérjük a nyíregyháziak türelmét, megértését, mert ezek a lezárások a közlekedésben nyilván fennakadásokat is okozhatnak, de azt gondolom, azt remélem, hogy mindenki úgy értékeli, megérte, mert Nyíregyháza most felkerült az európai rali térképre – tette hozzá dr. Kovács Ferenc.

 

Európa-bajnoki futamról álmodnak

 

Ha a hétvégi verseny beváltja a hozzá fűzött reményeket, akár Európa-bajnoki futam helyszíne is lehet Nyíregyháza, illetve a Zemplén. Erről már a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke adott tájékoztatást.

Nagy verseny várható és reméljük, hogy a helyszínre érkező megfigyelők, a Nemzetközi Autósport Szövetség megfigyelői, illetve a promóter részéről is, aki hozzánk érkezik, mind pozitívan fogják értékelni és rövidesen ünnepelhetünk egy sportpolitikai sikert is – hangsúlyozta Oláh Gyárfás a Nemzeti Autósport Szövetség elnöke.

 

Érdemes tájékozódni!

 

Az I. Nyíregyháza Rally programjáról a város honlapján, a www.nyiregyhaza.hu-n minden információt megtalálnak az érdeklődők. Az útlezárásokról, forgalomelterelésekről pedig már a rendőrség is adott ki közleményt. Ebben a legfontosabb tanács, hogy pénteken 13 óra és 21 óra között a belvárost csak gyalogosan érdemes megközelíteni, a járművek közlekedésére a körút és az azon kívül eső útszakaszok használhatók. A versenyre több biztonságos szurkolói pontot is kialakítanak, ez a Vay Ádám körúton, a Géza és a Szegfű utca sarkán, valamint a Kossuth és az Országzászló téren lesznek.

 

Z. Pintye Zsolt


#kapcsolódó

A Virtuózok színpadáról a Kölcsey Ferenc Gimnázium iskolapadjába

A Virtuózok színpadáról a Kölcsey Ferenc...

Az utóbbi évek egyik legnépszerűbb komolyzenei tehetségkutató versenye a Virtuózok,...

700 nyolcadikos volt a Vasvári nyílt napján

700 nyolcadikos volt a Vasvári nyílt...

Pályaválasztási nyílt napot és tájékoztató szülői értekezletet rendeztek szeptember...