Kölcseys tanárok a szatmárnémeti Kölcseyben

Kölcseys tanárok a szatmárnémeti Kölcseyben

Az Oktatási Hivatal tanárcsere programjának keretében.

Van valami megfoghatatlanul izgalmas abban, amikor különböző tudományágak lelkes képviselői, jelen esetben a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium vezetőségének és tantestületének hét tagja, együtt indulnak el „felfedező útra”. Még izgalmasabbá tette programunkat az úti cél és a küldetés: látogatást tenni testvériskolánkban, a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban; megismerkedni az ottani oktatási rendszerrel, módszerekkel és nem utolsó sorban a kollegákkal. Három nap kevésnek bizonyult ahhoz, hogy nagyon elmélyülhessünk az ottani oktatási szisztémában, bár olyan sok a közös, mégis minden annyira más a két Kölcseyben. A szakmai élményeket vendéglátóink, valamint a főgimnázium vezetősége és tantestülete szívből jövő érdeklődéssel és kedvességgel fűszerezték.

A két tantestület képviselőinek voltak hivatalos programjai, melyet óralátogatások követtek. Vendéglátóink azonban úgy állították össze a programot,  hogy a szakmai tapasztalatszerzésen túl kulturális élményben is lehessen bőven részünk: meghallgathattuk a szatmárnémeti filharmonikus zenekar egy csodálatos koncertjét, megtekinthettük a kölcseys színjátszókör előadásában a Prometheus című darabot,  megnézhettük a Károlyi család temetkezési helyét a kaplonyi ferences rendi kolostorban, majd a nagykárolyi kastélyban is tehettünk látogatást. Látogatásunkat egy hajnalig tartó szülői bál zárta, ahol a kitűnő hangulat kiváló szervezésről és nagyon jó tanár-szülő kapcsolatról árulkodott.

Nem lenne teljes a kép, ha nem említenénk meg az iskola és a bentlakás (kollégium) konyháját, ahol a menzai színvonalat messze felülmúló finomságokkal vártak bennünket.

A szűk három nap eseményei, programjai, és legfőképp a szeretetteljes fogadtatás megerősítette bennünk: büszkék lehetünk rá, hogy a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium a testvériskolánk.

 

Szabó-Papdi Eszter

a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium angol-francia szakos tanárnője

#kapcsolódó

Ökumenikus szavalóverseny a Kossuthban

Ökumenikus szavalóverseny a Kossuthban

A reformáció 500. évfordulójára készültek a diákok a Kossuth Lajos Gimnáziumban...

Ezer táblagépet kapnak egészségügyi szakdolgozók

Ezer táblagépet kapnak egészségügyi...

Ezer táblagépet kapnak egészségügyi szakdolgozók