League of Legends esport bajnokság Nyíregyházán

League of Legends esport bajnokság Nyíregyházán

A rendezvény célja, hogy lehetőséget biztosítson a keleti országrészben élő fiataloknak a videojáték világának megismerésére. Továbbá célunk az eSport és a videojátékok népszerűsítése és megismertetése a laikus közösséggel.

Ősszel ismét megrendezésre kerül az Idézők Könyvtára, amelynek ismét a nyíregyházi Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár ad otthont. A rendezvény szervezője a Gamers for Gamers, fő támogatója Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata. A rendezvény támogatója továbbá az Új Nemzedék Nyíregyházi Közösségi Tér és a Jatekok.hu Online Magazin.

Az esemény időpontja: 2018.11.24. (szombat)

A belépés és a részvétel egész nap ingyenes!

Program:

A helyszínen kerül lebonyolításra az 5v5 League of Legends kupa döntője és bronz mérkőzése, amely díjazását a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár, illetve a League of Legends fejlesztője a Riot Games biztosít. A bajnokságra a nevezés már lezárult. A résztvevők 5 fős csapatokban mérhetik össze tudásukat. A LoL manapság a legismertebb videó játék és a legelismertebb a saját kategóriájában. A helyszínen kerül lebonyolításra az 1v1 Hearthstone bajnokság, amelynek díjazását szintén a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár biztosít.

A rendezvény teljes időtartama alatt díjmentesen kipróbálható a PlayStation VR, amelyet a könyvtár biztosít.

Miniversenyeket szervezünk, több népszerű játékból is. (Leauge of Legends, Clash Royale, FIFA 18, Just Dance)

A nap folyamán a résztvevők találkozhatnak ZsombeyHDval és Csepoval. Ők ismert Minecraft YouTube videósok. A rendezvényen a Craftábor is megjelenik, amely 6-14 éves gyerekek számára biztosít lehetőséget a gyerekek szociális kompetenciájának fejlődése mellett a közösségi élmény felfedezésre. Táborlakók a Minecrafton keresztül mutatják majd be élményeiket, kedvenc kihívásaikat, miközben craftolni is lehet majd a gépeiken, közösen a videósokkal.

A gyermekeivel érkező szülőknek belépéskor díjmentes kávéra jogosító kupont osztunk, amelyet a számunkra kialakított „Szülőmegőrző kávéházban” használhatnak fel. Itt a Craftábor vezetőével, más szülőkkel és Craftáboros gyerekekkel beszélgethetnek majd.

A helyszínen League of Legends és Clash Royale minijátékokkal várjuk a résztvevőket.

A LoL 5v5 bajnokság selejtező online zajlott. A HS bajnokság, illetve a miniversenyek teljesen a helyszínen zajlanak majd. (Regisztráció, selejtezők, döntő) A könyvtárban egész nap díjmentesen használhatók a kihelyezett játékkonzolok. Kvízekkel, nyereményjátékokkal és egyéb érdekes programokkal várjuk egész nap az érdeklődőket.

Az 5v5 bajnokságot az Esport1 kommentátorainak vezetésével követhetik a fiatalok.

A rendezvényre kitelepül a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály munkatársai, akik motorszimulátorral készülnek.

Egész nap büfé áll a résztvevők rendelkezésére. A büfé kínálata a rendezvény oldalán található.

A legújabb programunk, a megújult színpadi produkció, ahol beszélgetések, előadások, közös játék és nyereményjátékok várják az érdeklődőket.

11:30-tól Huzsvári Patrik, az Esport1 újságírója tart előadást. Témájának a fiatal gamerek egyik legnagyobb problémáját választotta: „Hogyan mondjam el otthon, hogy az esporttal szeretnék foglalkozni”.

13:00-tól Balogh Bence a Gamers for Gamers vezetője és az Idézők Könyvtára főszervezője tart előadást Esport, mint munka címmel.

14:00-tól Szilágyi Gábor a Gamers for Gamers vezetője tart előadást a biztonságos internethasználatról.

A színpadon a fiatalok közösen játszhatnak majd a Just Dance nevű Xbox Kinect játékkal, illetve a FIFA18 játékkal, értékes nyereményekért.

Menetrend:

• 8:30 kapunyitás

• 9:00 megnyitó

• 9:150 – 16:00 egész napos programok

• 16:00 díjátadó


Az Idézők Könyvtára rendezvénysorozat korábbi eseményei:


A rendezvény támogatói:

A rendezvény kiemelt támogatója Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata továbbá a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtára.

A szervezőről:

A Gamers for Gamers fiatalok informális csoportja. Célunk a keleti országrészben élő laikus közönség megismertetése az esporttal, továbbá, hogy ingyenese, vagy a lehető legalacsonyabb áron szórakozási lehetőséget biztosítsunk a fiatalok számára. A saját rendezvények szervezésén kívül, 2016 óta partnereink segítségével az ország több pontján segítjük játékostársainkat, hogy videójátékos rendezvényeket hozzanak létre. Ősszel hatod alkalommal rendezzük meg az Idézők Könyvtára eseményt, amelynek a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár ad helyet már két éve. A 2017 tavaszán megrendezett rendezvénye összesen 160 fiatal vett részt, akik többek között a PlayStation VR-t is kipróbálhatták, amit a Sony Magyarország díjmentesen biztosított számukra a rendezvény ideje alatt. Szintén tavasszal sikeresen megvalósítottuk a Nyíregyházi SzC Széchenyi István Közgazdasági és Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiumában a kollégiumi Diák Önkormányzattal a kollégiumi LoL bajnokságot. 2017-ben Budapesten is segítettük a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem csapatát, akik League of Legends bajnokságot szerveztek.

További információk:

Balogh Bence
Gamers for Gamers
főszervező
+36 70 633 4819
balogh.bence@gamersforgamers.eu


Szilágyi Gábor
Gamers for Gamers
főszervező
+36 30 579 38 91
szilagyi.gabor@gamersforgamers.eu


#kapcsolódó

Arany és Zelk tehetségnap a Múzeumfaluban

Arany és Zelk tehetségnap a Múzeumfaluban

Az Arany János Gimnázium és Általános Iskola, valamint a Zelk Zoltán Általános...

Nagy siker az országos dalversenyen

Nagy siker az országos dalversenyen

2017. május 19-21-én rendezték meg a IX. Országos Ádám Jenő Dalversenyt Szolnokon,...