MEGÚJULT A SIMAI ÚTI HÁZIORVOSI RENDELŐ

MEGÚJULT A SIMAI ÚTI HÁZIORVOSI RENDELŐ

MODERN, FŰTÖTT VÁRÓBA ÉRKEZHETNEK A BETEGEK

Negyven éven át működött romos állapotban a 4-es számú Simai úti háziorvosi rendelő. 2016-ban Dr. Szabó László vette át édesapjától a praxist. Az idei évben készült el a helyiség felújítása. Többek között modernizálták a várót és akadálymentesítették az épületet.


A rendelő energetikai korszerűsítésen esett át, az önálló fűtésrendszert és a szigetelést is kiépítették, hiszen korábban nem volt a helyiségben működő fűtés, ideiglenes megoldásokkal küszöbölték ki a hiányát. Dr. Szabó László háziorvos elmondta:

 Maga a rendelő helyiség is sokkal kisebb volt, pici várók voltak kialakítva. Ezt megnagyobbítottuk, hogy mindenki kényelmesen elférjen. Olyan betegek is, akik nehezebben mozognak, adott esetben mozgáskorlátozottak. Természetesen azt is figyelembe vettük, hogy az orvosi és a szakápolói tevékenységet is jobban el tudjuk majd látni a jövőben.

Az 4-es számú, Simai úti háziorvosi rendelő saját, valamint az önkormányzat Egészségügyi Támogató Alap Program forrásból támogatta a felújítást.

Jászai Menyhért, Nyíregyháza Megyei Jogú Város alpolgármestere elmondta, nagyon örülnek, hogy egy újabb praxis elindul.  

Leromlott állapotban volt ez a rendelő. Dr. Szabó László háziorvos irányításával nagyon szépen megújult, és elmondható, hogy a város bármely pontján megállná a helyét.

Az orvosi rendelőbe főként a bokortanyák lakossága jár. A korszerűsítés jól mutatja, hogy Nyíregyházán kiemelten fontos, hogy a belvároson kívül eső területeken is megfelelő környezetben fogadják a háziorvosok a betegeket.

Az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság igazgatója, Csikós Péter elmondta, hogy több mint 100 háziorvosi praxis működik Nyíregyházán.

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a betegek egy olyan rendelőbe tudjanak menni problémáikkal, ahol magas szintű orvosi körülmények között találják meg gyógyulásukra, egészségük megtartására a választ.

A rendelő melletti gyógyszertár korábban megszüntette működését, de a felújítás során a korábbi helyiségét is korszerűsítették, ezért szeretnék, ha újra működőképes lehetne.

 

Horváth Kíra



#kapcsolódó

Orbán Viktor Nyíregyházán járt és exkluzív interjút adott

Orbán Viktor Nyíregyházán járt és exkluzív...

ORBÁN VIKTOR MINISZTERELNÖK EXKLUZÍV INTERJÚJA A NYÍREGYHÁZI TELEVÍZIÓBAN

Teljes látogatási tilalom van érvényben a kórházban

Teljes látogatási tilalom van érvényben...

Kérik a betegek és hozzátartozók türelmét és megértését.