Két keréken érkezik karácsonykor a segítség

Két keréken érkezik karácsonykor a segítség

Jótékonysági bicikligyűjtésen vesz részt a Platán Autóház ŠKODA márkakereskedése.

Használt kerékpárok gyűjtésébe kezd rászorulók számára a ŠKODA Platán Autóház.

A kampány célja az, hogy minél több emberhez eljuttassák a biciklizés élményét és lehetőséget nyújtsanak arra, hogy a szerényebb anyagi körülmények között élők is két keréken vágjanak neki az új évnek.

A kezdeményezést a Budapest Bike Maffia, Magyarország egyik legdinamikusabban növekvő civil szervezete és a ŠKODA We Love Cycling kerékpáros magazinja indította.



A Budapest Bike Maffia tavaly csaknem három tonnányi adományt szállított kerékpárjain és közel százezer ember mindennapjait  tette szebbé friss ételekkel és ruházati cikkekkel. Egyre több fiatal csatlakozik szervezetükhöz, és hét vidéki városban működnek aktívan. Mára már nemcsak Magyarországon tevékenykednek, hanem Bukarestben, Pozsonyban, sőt, Kolumbiában is tekernek a rászorulókért.

 

“Jelen pillanatban csak Budapesten több, mint száz állandó tagunk van, és legmerészebb álmaimban sem gondoltam volna, hogy évről évre fiatalok tízezreit tudjuk elérni, érzékenyíteni és vonzóvá tudjuk tenni számukra a segítségnyújtást és az önkéntességet” – mesélte Havasi Zoltán, a Budapest Bike Maffia alapítója.

 

Az idei téli szezonban a Platán Autóház ŠKODA márkakereskedése azt tűzte ki célul, hogy csatlakoznak a nemes aktivitáshoz és segítenek a rászorulókon, bicikliket gyűjtenek azoknak, akiknek eddig anyagi okok miatt nem volt lehetőségük kerékpárra ülni. A kétkerekű járműveket ráadásul nemcsak begyűjtik, de fel is újítják a Trecikli kerékpárműhely szervizeseinek segítségével.

 

“Cégcsoportunk legfontosabb üzenete, hogy minél több emberrel szerettessük meg a bringázást, és ezáltal a környezettudatos életmódot. Havi 10 kerékpár már nagy segíség lenne a rászorulóknak.” - mondta Csősz Ferenc a Platán Autóház tulajdonosa.

Első lépésben olyan tanintézményeknek, átmeneti otthonoknak szeretnék eljuttatni a kerékpárokat, ahol diákok és tanárok, szülők és gyermekeik egyszerre tudják használni azokat, hiszen egy kerékpár óriási segítséget nyújthat a mindennapi közlekedésben. Sokan tudnának így spórolni a tömegközlekedésen, ez pedig a legtöbbjüknek jelentősen csökkentené a havi kiadásait.

 

Akinek van használt, akár felújításra váró kerékpárja, és szívesen csatlakozna az akcióhoz, nem kell mást tennie, mint 2018. november 20. és december 20. között bevinnie adományát a Platán Autóház ŠKODA márkakereskedésébe.


Platán Autóház
SKODA márkakereskedés és márkaszerviz
4400 Nyíregyháza, Rákóczi u. 60.
Érdeklődni telefonon: +36 42 501 700

#kapcsolódó

Verébavató a Zrínyiben

Verébavató a Zrínyiben

A szokásos jó hangulat jellemezte az október 7-én, pénteken megtartott verébavatót...

Tavaszcsalogató a Krúdyban

Tavaszcsalogató a Krúdyban

Nyolcadik alkalommal rendezték meg a Krúdy Gyula Gimnáziumban a tavaszcsalogató...