A magasabban fekvő területeken már éjszaka óta havazik

A magasabban fekvő területeken már éjszaka óta havazik

Megérkezett a tél

Az ország nagy részén még eső esik, de a magasabban fekvő területeken már éjszaka óta havazik. Az előrejelzések szerint holnapra összefüggő hótakaró lehet a Mátrában és a Bükkben is, akár 10–15 centiméteres is lehet a hóvastagság. A közútkezelőnél azt mondják, felkészültek, több ezer munkagépük áll készen. Az autósokat arra figyelmeztetik, cseréljék le a nyári gumikat télire.

Veszprém megyében a reggeli órákban kezdett el havazni, azóta folyamatosan esik a hó a megye szinte teljes területén. A hajnali órákban még havas eső esett, majd délelőtt már igazi hó hullott az utakra.

A közútkezelők már megelőzésképp szórták az utakat, így kevésbé csúsznak az utak. Fennakadásokat nem okozott az időjárás. Az előrejelzések szerint nagyjából 10 centiméternyi hó is leeshet a megyében.

Dobogókőn már 5-6 centiméter hó esett a kora reggeli óráktól kezdve. Az előrejelzések szerint a havazás késő estig is tarthat. A sípályák ugyan még zárva tartanak egy ideig, de szánkózni már lehet a területen. Az autósok vigyázzanak, mert csúszósak az utak, e mellett a köd is nehezíti a közlekedést. Már egybefüggő hóréteg borítja a Kékestetőt, és szakad a hó a Pilisben, a karancsi hegytetőn, a Hajag-tetőn és a Ság hegyen is.

Az intenzívebb havazásban érintett területeken, főleg az Alpokalján, a Bakonyban, a Mátrában, a Bükkben és a Zemplénben alakulhat ki jelentősebb mennyiségű friss hó szerda reggelig.


hirado.hu

#kapcsolódó

BUJTOSI MAJÁLIS - GALÉRIA

BUJTOSI MAJÁLIS - GALÉRIA

Tavaszi parádé a Bujtosi Városligetben.

Pályaválasztási Kiállításon a Ridens

Pályaválasztási Kiállításon a Ridens

Elnyerte a közönségdíjat a Ridens sátra. Nézd meg a képeket!