GYILKOSSÁG – ERZSIKE KISLÁNYA MÉG NEM TUDJA, HOGY ANYUKÁJA SOHA NEM JÖN HAZA

GYILKOSSÁG – ERZSIKE KISLÁNYA MÉG NEM TUDJA, HOGY ANYUKÁJA SOHA NEM JÖN HAZA

Részletek a késelésről és gyilkosságról!

A nyíregyházi szurkáló autójában egy fiatal nő holttestére bukkant a rendőrség. Ez a megdöbbentő hír jelent meg ma reggel a police.hu-n. Eddig csak azt tudtuk, hogy a 42 éves mátészalkai férfi majdnem halálra szurkálta az egyik Szegfű utcai butik eladóját, az ügye most azonban hátborzongató fordulatot vett. Mostanra kiderült az is, hogy korábban egy fiatal mándoki nőt meggyilkolt és az ő holttestét rejtette az autója csomagtartójába.

Nagyon sajnálom...

– mondta egy idősebb helyi asszony a gyilkosság kapcsán és elsírta magát.


Ezt az ember nem bírja feldolgozni, egy 21 éves nőt megölni…

– mondta egy másik. Megdöbbentette a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Mándokon élőket, hogy meggyilkoltak egy falubeli nőt. Erzsikét sokan ismerték a településen.


Rendes fiatalasszony volt, szépen nevelte a pici lányát, mindenki le van döbbenve. Nem bírunk észhez térni.

– tette hozzá egy biciklis asszony, aki éppen Erzsike anyósához tartott, vigasztalni őt.


A család őszintén kitárulkozott


A mándoki Rákóczi utca egyik portája előtt egymást érik az autók. Az udvarba belépve két férfi jön ki a házból, cigarettára gyújtanak.


Menjenek csak be, itthon vannak.


– mondják. Bent kisírt, vörös szemmel a családtagok őszintén mesélik, mi is történt…

Ilyen formás, szép asszony volt a menyem!


– mutatja a családi fotókat Horváth Gizella. Az anyós és a menye egy háztartásban éltek. Gizella fia volt az élettársa Erzsikének. Nekik közös gyermekük is született, aki négy éves, óvodába jár. A kislánynak kedd reggel még nem árultak el semmit. Úgy tudja, az anyukája a kórházban fekszik és egyelőre nem jöhet haza hozzá. Közben az anyós nem rejti véka alá, hogy mivel kereste a kenyerét a menye.


Tudja azt mindenki, hogy kint állt az úton, Kisvárda mellett!


A nő azonban azt mondja, Erzsike csak azzal vállalt „fuvart”, akit ismert.


Én tudom, hogy Erzsike, akit nem ismert, ahhoz nem szállt be. Csak olyanokkal ment el, akiket ismert.


– fűzte hozzá könnyes szemmel az anyós.


Hajnalban jöttek a rendőrök


A 21 éves nő haláláról kedd hajnalban értesítette a hozzátartozókat a rendőrség. A családtagok fotók alapján azonosították a holttestet.


Nekem nem merték megmutatni az arcképét, csak a tetoválásait, de a tetoválások alapján is felismertem. Az arcát a sógornőmnek mutatták meg és ő is azt mondta, hogy Erzsike van rajta. Nagyon nehéz nekem erről beszélni.


– mondta hosszan maga elé nézve Horváth Máté, Erzsike élettársa. 

A sógornő közben hozzáfűzi, a képeken Erzsike szája és orra csupa vér volt, a szeme pedig csúnyán feldagadt.


A csomagtartóba rejtette a holttestet


Erzsébet pontosan 11 napja tűnt el, a család már akkor este bejelentést tett a rendőrségen. Keresni azonban csak később kezdték el. Ilyenkor optimistán arra számítanak, hogy az eltűnt egyszerűen hazatér. Általában így is szokott történni. Erre a szörnyűségre azonban senki sem számított. A nyomozás érdekében az eltűnés részleteiről sem akkor, sem azóta nem közölt információkat a rendőrség.


Élve a 21 éves nőt november 16-án látták a kisvárdai Tesco közelében. A holttestére azonban csak napokkal később, 90 kilométerrel távolabb a debreceni Nagyerdőnél bukkantak. Egy autó csomagtartójába volt elrejtve. Az autóval az a férfi közlekedett, aki múlt héten Nyíregyházán megszurkálta a Szegfű utcai Nara butik eladónőjét. Akkor az áldozata olyan hangosan sikoltozott, hogy a szomszédos fogászatról segítségére siettek. A támadónak mégis sikerült kereket oldania, ám azonosították és a rendőrök másnap le is tartóztatták.


Egy 42 éves mátészalkai férfiról van szó. A gyanúsított közben a rendőrségen vallomást is tett; ő volt a 21 éves mándoki nő gyilkosa.


Z. Pintye Zsolt

#kapcsolódó

Népszerű a diákmunka

Népszerű a diákmunka

A szünidő beköszöntével egyre több fiatal vállalna diákmunkát. A tanulókat...

A kórház gyermekrészlegének az alapítványa nyert a MOL Gyermekgyógyító Programjában

A kórház gyermekrészlegének az alapítványa...

A kórház gyermekrészlegének az alapítványa nyert a MOL Gyermekgyógyító Programjában