Tájékoztatás a téli gyermekétkeztetés igénybevételéről

2018.12.21.
Részletekért kattints ide!

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja a Tisztelt Szülőt/Törvényes képviselőt, hogy a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 21/C. §-a alapján a gyermek lakóhelye vagy, ha a gyermek életvitelszerűen a bejelentett tartózkodási helyén lakik, a tartózkodási helye szerinti települési önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetés keretében a szülő, törvényes képviselő kérelmére a déli meleg főétkezést a hátrányos, halmozottan hátrányos gyermek részére ingyenesen biztosítja.

 

Az ingyenes szünidei étkezést:

a)      az intézményi jogviszonnyal rendelkező általános-és középiskolai oktatásban résztvevő, valamint az intézményi ellátásban nem részesülő gyermekek részére az évközi (téli, őszi, tavaszi) szünetekben,  

b)      a bölcsődei ellátásban, óvodai nevelésben részesülő gyermekek számára a bölcsődei ellátást nyújtó intézmény és az óvoda zárva tartásának időtartama alatt biztosítja az önkormányzat.

 

Az ingyenes szünidei étkezést a 2018/2019. tanév téli szünetében a szünidőre eső 3 munkanapon lehet igénybe venni: 2018. december 27-től 2019. január 02-ig.

 

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata a téli szünet időtartama alatt az étkeztetést házhozszállítással biztosítja az arra jogosultak számára. Hétköznap 10.00-14.00 óra között az ételeket lefóliázott, csomagolt dobozban kapják meg a gyerekek.

 

Felhívom azonban a figyelmét, amennyiben nem kívánja az ingyenes szünidei gyermekétkeztetést igénybe venni, arról szíveskedjen Hatóságomat mihamarabb tájékoztatni.

 

Tájékoztatom, hogy az ingyenes szünidei gyermekétkeztetés a gyermek 18. életéve betöltéséig vehető igénybe. Amennyiben gyermeke 18. életévét a szünidei étkeztetés ideje alatt tölti be, az ellátásra a 18. életévének betöltése után nem jogosult.

 

  Dr. Krizsai Anita s.k.

 osztályvezető