Nagy Mihály lett a magyarországi Continental csoport országkoordinátora

Nagy Mihály lett a magyarországi Continental csoport  országkoordinátora

A Continental technológiai vállalat németországi felső vezetése Nagy Mihályt választotta a magyarországi Continental csoport országkoordinátori feladatainak ellátására.

Nagy Mihály 1998-ban került a Continentalhoz, 2008 óta a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. ügyvezetője, 2010-2013 között globálisan felelt a vállalat autóipari hűtő-fűtő csőrendszereinek fejlesztéséért, értékesítéséért és gyártásáért, továbbá ugyanezen időszakban a magyarországi országkoordinátori munkakört is betöltötte.

„Megtisztelő a bizalom, hogy az országkoordinátori szerepkörben folytathatom a magyarországi stratégiánk megvalósítását a vezető társaimmal együttműködve. Vállalatunk a mindenkori piaci kihívások mellett stabilan működik, folyamatosan növeljük tevékenységünk volumenét és értékteremtő képességét. A közelmúlt időszaka is ezt igazolja, úgy mint a budapesti mesterséges intelligencia központ megnyitása vagy a debreceni zöldmezős beruházás elindítása, ugyanakkor a nyíregyházi, budapesti, veszprémi és makói gyárainkba is kerültek új projektek. A jövőben szeretnénk folytatni ezt az irányt, amellett, hogy növeljük hatékonyságunkat, rugalmasságunkat és fenntartható jövőképet biztosítunk munkavállalóinknak”- tette hozzá Nagy Mihály, a magyarországi Continental csoport országkoordinátora.

A magyarországi Continental csoport jelenleg 10 hazai lokációban, több mint nyolcezer munkatárssal végez gyártási, fejlesztési és kereskedelmi tevékenységet, kiemelt pozíciót elfoglalva a német székhelyű vállalatcsoport globális térképén. Az egyes magyarországi egységek vezetői egy Continentalként alakítják közös, országos stratégiájukat, mely keretében beruházási és fejlesztési projekteket indítanak, melyek cégcsoport szintű irányítása az országkoordinátor (Head of Focus Country) feladata. Ezt a pozíciót az elmúlt öt évben Rábai Dániel, a Continental Hungaria Kft. ügyvezető igazgatója töltötte be, aki saját elhatározására adta át ezt a szerepkört, mivel a jövőben a gumiabroncs üzletág fejlesztési feladataira kíván koncentrálni.

 

 

A Continental AG-ról

A Continental útmutató technológiákat és szolgáltatásokat fejleszt a fenntartható és hálózatba kapcsolt személy és áruszállítás számára. Az 1871-ben alapított technológiai vállalat biztonságos, hatékony, intelligens és elérhető megoldásokat kínál a járművek, gépek, a közlekedés és a szállítmányozás számára. A Continental együttes forgalma 2017-ben elérte a 44 milliárd eurót. Jelenleg a cégcsoport több mint 244 000 alkalmazottat foglalkoztat 61 országban.

A Continental Magyarországon

A Continental a világ egyik vezető technológiai vállalata, Magyarországon hat gyárral és egy gumiabroncs kereskedelmi képviselettel és logisztikai központtal van jelen és a bérelt munkaerővel együtt mintegy nyolcezer munkavállalót foglalkoztat. A Continental folyamatosan és nagy mértékben járul hozzá a közlekedés biztonságának javításához és a globális klímavédelemhez. Mindezt teszi fékrendszerek, hajtómű- és futómű-komponensek műszerezés és infotainment megoldások által, valamint a járműelektronika, gépjárműabroncsok és műszaki elasztomer-termékek gyártásával és szállításával. 

A Continental AG öt divíziója (Interior, Chassis & Safety, Powertrain, ContiTech, Tyre) végez
gyártó-, szoftverfejlesztési és kereskedelmi tevékenységet Budapesten, Veszprémben, Szegeden, Makón, Vácott, Nyíregyházán valamint Budaörsön. A vállalat 2018. májusában Budapesten nyitotta meg mesterséges intelligencia központját, debreceni elektronikai gyárának zöldmezős beruházása 2018. harmadik negyedévében kezdődik. A gumiabroncs üzletág 1991 óta képviselteti magát a magyar piacon értékesítési irodával és disztribúciós raktárral.


Sajtóreferen



Hornyacsek Zoltán

Országos vállalati kommunikációs vezető

Continental Hungaria Kft.

Mobil: +36 30 381 8265

E-mail: zoltan.hornyacsek@conti.de

#kapcsolódó

Nyíregyházi kislány lett a Grand Prix győztes

Nyíregyházi kislány lett a Grand Prix...

Az elmúlt napokban hét ország közel harminc versenyzője vett részt a Little...

Ezt biztosan nem hitte volna a magyarokról!

Ezt biztosan nem hitte volna a magyarokról!

A magyarok többet költenek mobiltelefonra, mint tartós elektromos háztartási...