Pályázz Te is díszfára!

Pályázz Te is díszfára!

EGYÜTT EGY ZÖLDEBB JÖVŐÉRT!

Ültess egy fát a holnapért címmel városszépítő programot hirdet Nyíregyháza önkormányzata a NYÍRVV Nonprofit Kft. közreműködésével. Többek között díszfát is lehet igényelni, amelyet a házuk előtti közterületre, utcafrontra ültethetnek. A pályázatra január 31-ig lehet jelentkezni.

Az elmúlt év októberében Dr. Kovács Ferenc polgármester kezdeményezésére fásítási program indult Nyíregyházán, melyet az önkormányzat a NYÍRVV Nonprofit Kft.-vel közösen valósít meg. Akkor a Szegfű utcán ültettek el 30 darab juhar csemetét. A program novemberben folytatódott Borbányán a Petőfi iskolában, decemberben pedig a Honvéd utcán, ahol 57 őshonos fát és 41 darab cserjét ültettek el. A program keretben a lakosság, illetve az intézmények képviselői igényelhetnek díszfát, díszcserjét, amelyet a házuk, vagy intézményük előtt lévő közterületre, utcafrontra ültethetnek el. A városüzemeltető cég az igényeket a készlet erejéig tudja támogatni. A telepítésre szánt növények fajtáit a NYÍRVV Nonprofit Kft. szakemberei határozzák meg, az érintett terület sajátosságainak és az ültetés szempontrendszerének figyelembevételével. A cél, hogy lakosokkal közösen növeljék a város zöldfelületeit.

Vállalni kell a növények gondozását

Horváth Kíra a NYÍRVV Nonprofit Kft. marketing menedzsere elmondta, a pályázatra úgy tudnak jelentkezni, hogy az adatlapot kitöltik, ebben feltüntetik a növények ültetési helyét, valamint a pályázati forrásból nyert növényállomány hosszú távú fenntartását vállalják. Lehetőség szerint a helyszínről készült fotókat is mellékeljék a pályázathoz és elérhetőségeiket tüntessék fel.

A növényeket a társaság biztosítja, az ültetés és a további gondozás az igénylő feladata. Az ültetéshez szaktanácsadást is kaphatnak, a benyújtott pályázatokat érkezési sorrendben, a készlet erejéig bírálják el. A fákat, cserjéket igénylők január 31-ig adhatják le a kitöltött pályázati adatlapot, amelyet személyesen juttathatnak el a Tüzér u. 2-4 alatt található Közterület-fenntartási Irodába, vagy a NYÍRVV Nonprofit Kft. Facebook oldaláról letölthető adatlapot a varosszepito@nyirvv.hu e-mail címre küldhetik. Postai úton is feladhatják a kitöltött adatlapokat az igénylők, a NYÍRVV Nonprofit Kft. 4403 Nyíregyháza, Pf. 14. levelezési címre. Utóbbi esetben a borítékra kérik feltüntetni a pályázat nevét, Ültess egy fát a holnapért!

Szoboszlai Tibor

Fotó:Illusztráció

#kapcsolódó

Még látványosabb nézői pontokkal készülnek - Nyíregyháza rally belvárosi gyorsasági útvonal

Még látványosabb nézői pontokkal készülnek...

November 8-án, pénteken este 6-kor városunk ad helyet a rajtceremóniának, valamint...

Újabb kitüntetés Nyíregyházának

Újabb kitüntetés Nyíregyházának

Nyíregyháza - Iserlohn - Chorzów kapta a legmagasabb kitüntetést a"Lebendige...