FOKOZOTT RENDŐRI JELENLÉT A TÉLI IDŐSZAKBAN

FOKOZOTT RENDŐRI JELENLÉT A TÉLI IDŐSZAKBAN

Fogadják meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának öt tanácsát a hétvégi házaik védelme érdekében!

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a közterületen szolgálatot teljesítő rendőrök folyamatosan és visszatérően ellenőrzik a téli időszakban is a ritkábban látogatott külterületi, hétvégi házas övezeteket. Legutóbb a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Rakamazi Rendőrőrsének munkatársai láttak el a Tisza-parti üdülőövezetben visszatérően gyalogos és gépkocsizó járőrszolgálatot a bűncselekmények megelőzése és visszaszorítása érdekében.

Fogadják meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának öt tanácsát a hétvégi házaik védelme érdekében:

 

  • Elsődlegesen a mechanikai védelem ajánlott az illetéktelen behatolók ellen! Az ajtókat, ablakokat célszerű biztonsági ráccsal ellátni!
  • Az ingatlanba lehetőség szerint szereljenek riasztót, mozgásérzékelőt, biztonsági kamerát, udvari világítást!
  • Ajánlatos rendszeresen látogatniuk a külterületi, ideiglenesen lakatlan házaikat, hogy időről-időre meggyőződjenek azok sértetlenségéről! Célravezető lehet, ha összefognak a szomszédos telkek tulajdonosaival, és felváltva ellenőrzik a területet!
  • Hétvégi házaikban a használaton kívüli időszakban ne tartsanak értékes vagyontárgyakat!
  • Segítsék a rendőrség munkáját! Ha gyanús személyeket látnak, figyeljék meg őket, írják fel a járműveik forgalmi rendszámát, típusát és színét!

 

Betörés észlelése esetén a helyszínt hagyják érintetlenül és azonnal értesítsék a rendőrséget a 112-es központi segélyhívószámon!


police.hu

#kapcsolódó

Napközben +18 fok is lehet

Napközben +18 fok is lehet

Az előrejelzések szerint kedden napközben akár 18 fok is lehet, ezzel megdőlhet...

Brutális számok Olaszországban - 24 óra alatt 627 halott! Maradj otthon!

Brutális számok Olaszországban - 24...

Brutális számok Olaszországban - 24 óra alatt 627 halott! Maradj otthon!