ELINDULT AZ OVIKORI PROGRAM – ÉLVEZIK A GYEREKEK AZ ÖNKORMÁNYZAT AJÁNDÉKÁT

ELINDULT AZ OVIKORI PROGRAM – ÉLVEZIK A GYEREKEK AZ ÖNKORMÁNYZAT AJÁNDÉKÁT

Ingyenesen tanulhatnak korcsolyázni a nyíregyházi óvodák nagycsoportosai a Városi Jégpályán. Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Nyíregyházi Sportcentrum támogatásával január 14-én indult a program. A város az óvodák és a jégpálya közötti autóbuszos szállítást és a szakképzett oktatók költségeit is finanszírozza.

Ott jártunkkor éppen az Eszterlánc Északi Óvoda nagycsoportosai tanultak korcsolyázni a tavasszal átadott Városi Jégpályán. Az önkormányzat és a Nyíregyházi Sportcentrum támogatásával ingyen szállítják a nyíregyházi óvodásokat a pályára, majd vissza az óvodába, térítésmentesen tanítják őket korcsolyázni, s a koribérletért sem kell fizetniük, mert azt is biztosítják.

Városi Koriprogram – a családoknak is

Napi beosztásban jönnek a gyerekek hétfőtől csütörtökig, naponta három ciklust osztottunk fel órarend szerint. Mindez a szülőknek is jó érzés és könnyebbség, de emellett természetesen hétvégén is nyitva vagyunk, tehát az ovis órákon túl is folytathatják a sportolást.

– mondta el kérdésünkre Kőhalmi Richárd. A Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője hozzátette: a Városi Koriprogram másik eleme a Családi Kori.

Ez a Mozdulj Nyíregyháza! részeként szombaton 9.00 és 11.30 között biztosít lehetőséget a családoknak a közös tanulásra, melyhez ingyenesen biztosítja a város az oktatót.

Népszerű az új pálya

Az 1800 négyzetméteres jégpályát 2018. márciusban adták át Nyíregyházán, a lakosok kérésére és nagy örömére – ezzel egy több évtizedes álom vált valóra. Mivel szezonális nyitvatartású a létesítmény, így a melegebb hónapokban zárva tartott, de novembertől újra igénybe vehetik és veszik is. Folyamatosan nagy létszámmal üzemel a pálya.

Számos rendezvényt is szerveztek a fenntartók, ezzel az új programmal pedig már a legkisebbeket is sikerült jégre csábítani.

Hamar megkedvelték a jeget

Hatalmas az érdeklődés a lehetőségre, hiszen 250 gyerek már ezen a héten elkezdte a korcsolyatanulást, ami a jövő héten folytatódik. A legjobb dolog talán az, hogy szinte kétnaponként minden gyerek a jégre kerül, így amit tegnap megtanult, azt másnap már szinte jártasság szintjén tudja gyakorolni. Vágynak is rá a gyerekek, nagyon sok élményük van. Rajzolnak róla, a szüleiknek beszámolnak, így ez egy jó családi program is lehet.

– mondta el a Nyíregyházi Televíziónak Szikszainé Kiss Edit, az Eszterlánc Északi Óvoda intézményvezetője

A gyerekeknek egy igazi élmény, hogy óvodaidőben járhatnak korcsolyázni tanulni.

Nagyon jó a korcsolya, nagyon szeretek ide járni.

– mondta lelkesen a kamerába Tenke Dominik. Az ingyenes korcsolyaoktatást a tervek szerint március végéig szervezik a nyíregyházi óvodásoknak. A program hasonlít logikájában az úszáshoz, ismert, hogy az önkormányzat évek óta segíti a kicsik úszástanulását, most éppen a Városi Úszásprogram keretében szintén a nagycsoportosokét.

Fotó: Kohut Árpád

További képek ide kattintva érhetőek el!

#kapcsolódó

NÉGYCSILLAGOS SZÁLLODA ÉPÜL SÓSTÓN! Te tudtad?

NÉGYCSILLAGOS SZÁLLODA ÉPÜL SÓSTÓN!...

Megkezdődött a sóstói négycsillagos szálloda építése. A welness-konferencia...