A Tófürdő is megújul a nyíregyháziak nagy örömére!

A Tófürdő is megújul a nyíregyháziak nagy örömére!

A Sóstói tó déli része a Tófürdő; a mintegy 2000 négyzetméteres parkosított terület nyáron az egyik kedvenc helye a kikapcsolódásra, pihenésre vágyó nyíregyháziaknak és turistáknak.

A Tófürdő fejlesztése elkezdődött, a műemlék-jellegű főépületnél már javában tartanak a bontási munkálatok: belső rekonstrukció lesz, a homlokzatot pedig felújítják majd. Dr. Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója elmondta:

Új főbejáratot nyitunk, amely az épület tengelyénél helyezkedik majd el és hogyha belépünk, akkor lesz egy nagy folyosó, öltözőkabinok, öltözőszekrények és vállfás öltözők is lesznek, valamint új vizesblokkok, zuhanyzók.

A több mint 220 millió forintos fejlesztés idén nyárra készül el – lesz többek között új napozó stég és új vízi csúszdát is építenek majd, utóbbival kapcsolatban mederfelmérés és -korrekció is várható. Az 1986-os régi csúszdát pedig már elbontották. Lesz kerítésfelújítás, valamint zöldfelület-rendezés is.


Dr. Podlovics Roland vezérigazgató hozzátette:

Van egy alacsonyabb támfal, ami a homokos területet szépen elválasztja a füves résztől, ugyanakkor problémát jelenthet, mert például a kisgyermekek áteshetnek rajta. Ezért nyitunk egy szép, széles, akadálymentes lejáratot, amelynek a két oldalán, a füves részen zuhanyzóblokkot is kialakítunk.

A Tófürdőnél térkövezett sétányok is lesznek, a kiszolgálóegységek térkapcsolatainak a megújítása is megvalósul, valamint Free WiFi rendszert építenek majd ki.

 

Dér Vivien

#kapcsolódó