40 éves évforduló

40 éves évforduló

Jótékonysági bállal ünnepli fennállásának negyven éves évfordulóját a Bem József Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagintézménye. A mulatság alatt befolyt összeget a pedagógusok az iskola korszerűsítésére kívánják fordítani.

A jótékonysági bál helye: Bem József Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagintézménye (4400. Nyíregyháza, Árok utca 17.)

A jótékonysági bál időpontja: 2019. február 15. péntek 19 óra 

A Nyíregyházi Bem József Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagintézménye (a régi 17-es iskola), a város közepén található, jól megközelíthető helyen. Pár percre van a Búza téri piac, és a Belváros. Az iskola közelében sok buszmegálló található, így nem csupán autóval, hanem tömegközlekedéssel is egyszerűen eljuthatnak hozzánk a gyerekek és a szülők.

Épületünk a hetvenes évek végén épült. 2 szintes, 16 tantermes iskolánk azóta több felújításon átesett, így a gyerekeket modern környezetben fogadjuk. Hatalmas udvarunk van, ahol a gyerekek hasznosan tudják eltölteni szabadidejüket. Pár évvel ezelőtt a Michelin Hungária Kft. segítségével megújult az iskola játszótere, így a legkisebbek biztonságos, gumipadlós téren futkározhatnak.  2018 végén az „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatánál” című pályázat keretében korszerűsítés valósult meg, aminek  köszönhetően az energiahatékonyság nőtt, az üvegházhatást okozó gázok kibocsátása csökkent. A kivitelezés összköltsége több mint bruttó 153 millió forint volt. 

Iskolánk Magyarország tízedik Sakkpalota referenciaintézményként működik. A Polgár Judit által kidolgozott képességfejlesztő programot több éve eredményesen használjuk. A sakk személyiségfejlesztő, segít a logikus gondolkodásban és a fegyelmezésben. Napi szinten sakkoznak gyermekeink, hetente egyszer pedig sakkórán csiszolhatják elméjüket. Bizonyított, hogy matematika-, magyar- és énekórán is nagy hasznát veszik a gyerekek és a tanárok a sakk nyújtotta lehetőségeknek. Mindezek mellett nagy hangsúlyt fektetünk az informatika oktatására.

Már első osztálytól, játékos formában tanulnak a gyerekek számítástechnikát, hiszen napjainkban már alapkövetelmény az, hogy egy gyerek vagy egy felnőtt számítástechnikai ismeretekkel rendelkezzen. Angol vagy német nyelvet tanulhatnak diákjaink, már az első évfolyamon. Felső tagozaton pedig emelt szintű nyelvoktatással várjuk tanulóinkat. Csehországi testvériskolánknak köszönhetően a hozzánk járó gyerekek általános iskolás korukban részt vehetnek csereprogramokban, így gyakorolhatják a tanult idegen nyelvet.  Diákjainknak lehetőségük van iskolai keretek között sportolni, így a szülőket nem terheljük azzal, hogy délután és este edzésre vigyék gyerekeiket. Tanulóink röplabdázhatnak, kosárlabdázhatnak, valamint megismerkedhetnek a szivacskézilabda szabályaival.

A kislányok pedig tornafoglalkozásokon mozoghatnak. Számos, tanórán kívüli tevékenység és hagyományőrző program szolgálja a szabadidő hasznos eltöltését: Mihály-napi vásár, Télapó az óvodásokkal, „Mesemaraton”, Lucázás, Karácsony, Kiszebáb égetés, Iskolába csalogató foglalkozások, Farsang, Kazinczy-hét programsorozat, Árok parti majális, és Egészségnap várja gyermekeinket a tanév során.

Szeretettel várjuk a sajtó képviselőit a jótékonysági bálra. Megköszönünk minden, az eseménnyel kapcsolatos híradást.


Heteyné Timándi Tünde

tagintézmény-vezető

A jótékonysági bál helye: Bem József Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagintézménye (4400. Nyíregyháza, Árok utca 17.)

A jótékonysági bál időpontja: 2019. február 15. péntek 19 óra 

A Nyíregyházi Bem József Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagintézménye (a régi 17-es iskola), a város közepén található, jól megközelíthető helyen. Pár percre van a Búza téri piac, és a Belváros. Az iskola közelében sok buszmegálló található, így nem csupán autóval, hanem tömegközlekedéssel is egyszerűen eljuthatnak hozzánk a gyerekek és a szülők. Épületünk a hetvenes évek végén épült. 2 szintes, 16 tantermes iskolánk azóta több felújításon átesett, így a gyerekeket modern környezetben fogadjuk. Hatalmas udvarunk van, ahol a gyerekek hasznosan tudják eltölteni szabadidejüket. Pár évvel ezelőtt a Michelin Hungária Kft. segítségével megújult az iskola játszótere, így a legkisebbek biztonságos, gumipadlós téren futkározhatnak.  2018 végén az „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatánál” című pályázat keretében korszerűsítés valósult meg, aminek  köszönhetően az energiahatékonyság nőtt, az üvegházhatást okozó gázok kibocsátása csökkent. A kivitelezés összköltsége több mint bruttó 153 millió forint volt. 

Iskolánk Magyarország tízedik Sakkpalota referenciaintézményként működik. A Polgár Judit által kidolgozott képességfejlesztő programot több éve eredményesen használjuk. A sakk személyiségfejlesztő, segít a logikus gondolkodásban és a fegyelmezésben. Napi szinten sakkoznak gyermekeink, hetente egyszer pedig sakkórán csiszolhatják elméjüket. Bizonyított, hogy matematika-, magyar- és énekórán is nagy hasznát veszik a gyerekek és a tanárok a sakk nyújtotta lehetőségeknek. Mindezek mellett nagy hangsúlyt fektetünk az informatika oktatására. Már első osztálytól, játékos formában tanulnak a gyerekek számítástechnikát, hiszen napjainkban már alapkövetelmény az, hogy egy gyerek vagy egy felnőtt számítástechnikai ismeretekkel rendelkezzen. Angol vagy német nyelvet tanulhatnak diákjaink, már az első évfolyamon. Felső tagozaton pedig emelt szintű nyelvoktatással várjuk tanulóinkat. Csehországi testvériskolánknak köszönhetően a hozzánk járó gyerekek általános iskolás korukban részt vehetnek csereprogramokban, így gyakorolhatják a tanult idegen nyelvet.  Diákjainknak lehetőségük van iskolai keretek között sportolni, így a szülőket nem terheljük azzal, hogy délután és este edzésre vigyék gyerekeiket. Tanulóink röplabdázhatnak, kosárlabdázhatnak, valamint megismerkedhetnek a szivacskézilabda szabályaival. A kislányok pedig tornafoglalkozásokon mozoghatnak. Számos, tanórán kívüli tevékenység és hagyományőrző program szolgálja a szabadidő hasznos eltöltését: Mihály-napi vásár, Télapó az óvodásokkal, „Mesemaraton”, Lucázás, Karácsony, Kiszebáb égetés, Iskolába csalogató foglalkozások, Farsang, Kazinczy-hét programsorozat, Árok parti majális, és Egészségnap várja gyermekeinket a tanév során.

Szeretettel várjuk a sajtó képviselőit a jótékonysági bálra. Megköszönünk minden, az eseménnyel kapcsolatos híradást.

Heteyné Timándi Tünde

tagintézmény-vezető

#kapcsolódó

Média és zene börze

Média és zene börze

Részletekért kattints ide!

Felnőttképzés 2020-tól - Szakmai nap képző intézmények részére

Felnőttképzés 2020-tól - Szakmai nap...

Időpont: 2020. március 16. 10:00-14:00. Helyszín: Váci Mihály Kulturális Központ...