Minden hasznos információ itt, a Disznótoros Fesztiválról!

Minden hasznos információ itt, a Disznótoros Fesztiválról!

ELÉRKEZETT A PILLANAT – MA VAN A II. NYÍRSÉGI DISZNÓTOROS FESZTIVÁL!

Immár 2. alkalommal várja a hagyományos magyar gasztronómia híveit a Nyírségi Disznótoros Fesztivál, amely egyben otthont ad a XVIII. Nemzetközi Böllérversenynek is. Február 16-án, szombaton a Sóstói Múzeumfaluban miközben felelevenítik a falusi disznótor hagyományait, a ZeneExpressz előadói szórakoztatják a közönséget, de fellép több térségbeli táncegyüttes és a Szikes Zenekar is.

17 csapat, köztük külföldiek is

Február 16-án, szombaton tartják a Sóstói Múzeumfaluban a II. Nyírségi Disznótoros Fesztivált, amely egyben otthont ad a XVIII. Nemzetközi Böllérversenynek is. Lesz hurka, kolbász és minden, ami egy disznóvágáson hagyomány. Előreláthatólag 17 csapat indul a megmérettetésen. Ami már biztos, hogy a határon túlról is lesznek résztvevők, köztük a már többször is versenyző, Romániából érkező kaplonyi csapat.

500 forint lesz a kóstolójegy, tonnányi étel készül

Újdonság, hogy idén kötelező lesz a kóstoltatás, vagyis minden csapatnak minimum 200 adag ételt kell elkészíteni, de közülük több is vállalta, hogy akár ezer adaggal is várja az ínyenceket. Mindez azt jelenti, hogy 24 disznót dolgoznak majd fel a Sóstói Múzeumfaluban és ezekből körülbelül 2 tonnányi étel készül el. Február 16-án 500 forint lesz a belépőjegy és szintén 500 forintért lehet kóstolójegyet vásárolni.

Térképről tájékozódhatnak

Nyomtatunk térképet, amely három ponton fel lesz állítva a múzeumfalu területén. Figyeljék a látogatók, hogy hol lehet enni, hol van a gyerek játszótér, hol lesz a színpad, hol lehet majd italt fogyasztani Ez mind ki lesz téve, lesz három melegedő pont, lesznek dohányzásra kijelölt helyek, illetve egy 800 négyzetméteres sátor is fel lesz állítva, amely az esetleges esőtől óvja majd meg az odalátogatókat.

– mondta el dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere.

Sztárfellépők és ingyen busz

Az egész napos gasztrokulturális rendezvényről a kóstolás mellett, a szórakozás sem marad el. Reggel fél hétkor kezdődik a disznóvágás, fél kilenckor bemutatkoznak a csapatok, 10 és 12 óra között fellép az Igrice Néptáncegyüttes, a Nyírség Táncegyüttes, az Újfigurás Táncegyüttes a Szikes zenekar közreműködésével, délután pedig érkezik a Zeneexpressz. 14 és 16 óra között Márió, Csordás Tibi és még számos fellépő lép színpadra. A böllérverseny eredményhirdetése 3 órakor lesz, 5 órától pedig DJ Vass zenél. Tavaly is óriási érdeklődés övezte a rendezvényt, a szervezők több mint tízezer látogatóra számítanak. Ingyenes buszjáratok is segítik majd a kijutást a Sóstói Múzeumfaluba. A modern, gázos buszok különjáratként, megkülönböztető felirattal cirkálnak majd a Vasútállomás és a helyszín között, megállva a Kossuth u. 9. szám előtt és a Sóstói úti Kórháznál. Az ingyenes járatok reggel tízig óránként, majd jellemzően 20 percenként közlekednek.

 

Kanócz Rita


#kapcsolódó

Ünnepi programok Nagyszálláson és Rozsréton

Ünnepi programok Nagyszálláson és Rozsréton

A város több pontján is van lehetőség a közös ünneplésre. Nagyszálláson és...

NÉPMESE NAPJA A KÖNYVTÁRBAN

NÉPMESE NAPJA A KÖNYVTÁRBAN

Szeptember 29-én 9 órától érdekes programok kezdődnek a Móricz Zsigmond Megyei...