Áprilistól már online is be lehet iratkozni az iskolába

Áprilistól már online is be lehet iratkozni az iskolába

Az intézményekben már csak a szükséges igazolásokat és a lakcímkártyát kell bemutatni.

A közeljövőben elektronikussá válik számos, általános és középiskolai tanulmányi ügy intézése, a többi közt online is intézhető lesz az általános iskolai beiratkozás - közölte a Klebelsberg Központ szerdán az MTI-vel.

Azt írták, a fejlesztés összesen 5 milliárd forint európai uniós támogatásból valósul meg, és egyes részei már a 2018-2019-es tanévben használhatók lesznek.

A szülők 2019 áprilisában már választhatják a gyermek általános iskolai beiratkozásakor az online ügyintézés lehetőségét, amelynek során az adatokat a KRÉTA rendszer felületén vagy a weboldalon történő regisztráció után otthonról is kitölthetik.

Az online jelentkezést követően az intézményben már csak a szükséges igazolásokat és a lakcímkártyát kell bemutatni, ami sokkal gyorsabbá és kényelmesebbé teszi az adminisztrációt - olvasható a közleményben.

Hozzátették, a fejlesztés későbbi szakaszában lehetővé válik az Ügyfélkapun keresztüli ügyintézés is.

A Köznevelés Állami Fenntartóinak Folyamat Egységesítése és Elektronizálása projekt eredményeként az állami fenntartású köznevelési intézményekben 18 különböző iskolai ügyet lehet majd elektronikusan intézni. A projekt része az iskolai elektronikus fizetési megoldások támogatása, valamint a háttérfolyamatok egységesítése a Klebelsberg Központnál bevezetett új gazdálkodási és HR menedzsment rendszer révén.

Az új online lehetőség igazodik a kormány elektronikus ügyintézésre vonatkozó célkitűzéseihez - írták.


szeretlekmagyarorszag.hu

#kapcsolódó

MEGNYITOTTA KAPUIT A FELÚJÍTOTT BENCS VILLA

MEGNYITOTTA KAPUIT A FELÚJÍTOTT BENCS...

Megnyitotta kapuit a felújított Bencs Villa.

Új attrakció Sóstón – Egyedülálló szökőkút, növekvő zöldfelület és több fa a központban

Új attrakció Sóstón – Egyedülálló szökőkút,...

Közel egymilliárd forintos Európai Uniós forrásból valósul meg az az új sóstói...