Félezren futottak a beteg gyerekekért Nyíregyházán szombaton

Félezren futottak a beteg gyerekekért Nyíregyházán szombaton

Összefogott Nyíregyháza!

Szombaton tartotta meg a Spuri Nyíregyháza a jótékonysági futórendezvényét az Erdei Tornapályán, ahol a számok magukért beszélnek: félezren álltak rajthoz, az adománydobozokba pedig – a Bátor Tábor Alapítvány javára - több mint egymillió- egyszázezer forint gyűlt össze.

Ahogy a szervezők is szerették volna, Nyíregyháza szíve valóban együtt dobbant az Erdei Tornapályán és persze a csodák sem maradtak el. Több százan érkeztek ki az Erdei Tornapályára, hogy támogassák a Spuri Nyíregyháza kezdeményezését, akik családi napjukkal a Bátor Tábor Alapítványt szerették volna segíteni. A Bátor Tábor krónikus és daganatos beteg gyerekeknek és családtagjaiknak szervez ingyenes élményterápiás táborokat. Évente közel ezer táborozónak nyújtanak gyógyító élményeket, amihez most a futók is hozzájárulhattak. Az adománydobozokba több mint egymillió- egyszázezer forint gyűlt össze.

A rendezvényre egyébként érkeztek futók az ország számos pontjáról. Voltak, akik rendszeres résztvevők a Spartan Race versenyeken is, míg mások csak „hobbifutók”.

Rajthoz állt többek között a Városháza csapata és a Nyíregyháza Spartacus is. A felnőtt keret tagjai mellett a Bozsik Akadémia korosztályos csapatai közül is sok ott volt. A 120 utánpótlás játékoson kívül az edzők is részt vettek a Spuri futáson. 

#kapcsolódó

NÉPMESE NAPJA A KÖNYVTÁRBAN

NÉPMESE NAPJA A KÖNYVTÁRBAN

Szeptember 29-én 9 órától érdekes programok kezdődnek a Móricz Zsigmond Megyei...