Hamarosan itt a tavaszi lomtalanítás és kezdődik a zöldhulladék szállítás

Hamarosan itt a tavaszi lomtalanítás és kezdődik a zöldhulladék szállítás

Fontos időpont!

Az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. tájékoztatja a családi házas övezetek lakóit, hogy a hulladékszállítási naptárban jelöltektől eltérően egy héttel korábban, március 18-tól indítják a növényi eredetű bomló szerves hulladék elszállítását. A szokásos tavaszi lomtalanítást pedig április első hétvégéjére tervezik.

Az idei évre vonatkozó hulladékszállítási naptárakat már januárban eljuttatta a lakossághoz az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft., de a beosztásról tájékozódhatunk a cég internetes honlapjáról, vagy az ügyfélszolgálatokon. A szolgáltató a zöldhulladékot az előírások szerint meghatározott évi 10 alkalommal szemben 38-szor szállítja el Nyíregyházán. Petró Árpád ügyvezető arról tájékoztatott, mivel most korábban érkezett meg a jó idő, a hulladékszállítási naptárban jelöltektől eltérően a családi házas övezetekben egy héttel korábban, március 18-tól indítják a növényi eredetű bomló szerves hulladék elszállítását. Kérik, hogy a gyűjtőedényeket változatlanul reggel 6 óráig helyezzék ki a családi házak elé. Fontos tudni, hogy a zöldhulladékot a Hulladékudvarokban bármikor átveszik.

Még tart a hulladékért virágot akció

Amikor megindul a rendszeres szállítás, akkor a város egyik részén a barna gyűjtőedényt, más területeken pedig a felmatricázott szürke edényt kell használni. Amennyiben márciusban nagy mennyiségű biohulladék halmozódik fel, háztartásonként plusz egy zsák kihelyezését is engedélyezik majd, amit előre bejelentenek. Emellett március 23-ig tart a Hulladékért virágot elnevezésű akció. A cél a szemléletformálás, hogy a lakosság a hulladékot rutinszerűen szelektíven gyűjtse, és a feleslegessé vált csomagolóanyagokat, holmikat a szolgáltatónak adják át. A Korányi Frigyes utcai Hulladékudvarban leadott, különválogatott hulladékért utalványt, vagy növényi hulladékból készült komposztot kapnak a résztvevők. Az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. a szokásos tavaszi lomtalanítást pedig április első hétvégéjére tervezi.

#kapcsolódó

ÚJABB BICIKLIFÁT ADOMÁNYOZOTT A MICHELIN

ÚJABB BICIKLIFÁT ADOMÁNYOZOTT A MICHELIN

A nyolcadik Michelin Bringafesztivál alkalmából újabb bringafát ajándékozott...

Az első pár, akik a Gróf Károlyi Ferenc teremben házasodtak össze

Az első pár, akik a Gróf Károlyi Ferenc...

Nyíregyháza MJV Önkormányzata a 2017. decemberi közgyűlésen döntött arról,...