"Hősökről – hősöknek", címmel honvédelmi hetet szerveztek a Bemben

2019.03.13.
A Nyíregyházi Bem József Általános Iskolában nagy hangsúlyt fektetünk a Nemzeti öntudat, a hazafias nevelés a nemzeti identitástudat erősítésére, a szűkebb és tágabb közösség értékeinek közvetítésére. Fontos számunkra az egészséges életmódra nevelés.

Éppen ezért pályázott intézményünk a Honvédelmi Sportszövetséghez „Az aktív kötődést kialakító, köznevelési intézmények fenntartói által szervezendő iskolai programok támogatására". A közel félmillió forintos támogatásból tematikus hetet szerveztünk, ahol a honismeret, a hazaszeretetre nevelés kapott központi szerepet természetesen az aktív mozgás mellett.  

A március 11-14. közötti héten volt honismereti vetélkedő, akadályverseny, rajzverseny, sportnap.  A program zárására az 1848/49-es szabadságharcra való emlékezés ünnepi műsorával (2019. március 14-én 10.30-tól), valamint iskolánk udvarán található Bem szobornál zajló koszorúzással ( 2019. március 14-én 11 órától) kerül sor.  A változatos programokon iskolánk tanulói, pedagógusai szívesen és lelkesen vettek részt, amely programhetet a jövőben hagyományként kívánjuk folytatni.

Kapcsolódó galéria