Még a kivitelezők lakják be a készülő négycsillagost, de nyáron nyitnak

Még a kivitelezők lakják be a készülő négycsillagost, de nyáron nyitnak

A felületes szemlélő nagyjából ugyanazt látja, mint hónapokkal ezelőtt.

A felületes szemlélő nagyjából ugyanazt látja, mint hónapokkal ezelőtt. Kecses sziluett, néhol már „színre fújt” falak, több helyen üvegezett erkélyek, az Aquarius Élményfürdő felé kanyargó hídátjáró. Ám aki a Modern Városok Program keretében épülő szállodába is bekukkanthat, jelentős sürgés-forgást érzékelhet. (Megjelent a Nyíregyházi Napló március 29-i számában.)


Persze, nem a recepciónál. Illetve, igen, de az még inkább egy, az anyagok logisztikai központjául szolgáló terület, és a leendő drinkbár is asztalosműhelyre hasonlít – átmenetileg. Mondhatni, a földszinten még látványterv kell a nemsokára vendégeket fogadó szálloda nyári működési rendjének elképzeléséhez, de ez a folyamat természetes része: innen lehet ugyanis megközelíteni egy nagy lépcsőn az első emeletet, nem szokványos kialakítással.

Várják a munkatársakat

Fekete Gyula, az üzemeltető Hunguest Hotels lánc tagjaként néhány hónap múlva nyitó szálloda igazgatója legutóbb arról számolt be kérdésünkre, hogy elkezdték toborozni a 85 munkahelyet teremtő épülethez a szakembereket. Közben azt is megmutatta a Nyíregyházi Televízió stábjának, hogy hol, milyen lesz a munkájuk területe, ami most még kivitelezői munkaterület. – A külső szemlélő számára nem látványos munkák zajlanak a hotel falain belül, de nagyon fontosak. Látható, hogy teljesen kész a szerkezet, most részben azt teremtik meg a szakemberek, ami a komfortot szolgáltatja majd: helyére kerül a gépészet, a gyengeáramú berendezések, ami bonyolult és odafigyelést igénylő mozzanat. Aztán felgyorsul minden és hirtelen megmutatja majd magát a maga szépségében belülről is az épület.

Tapéták, csempék, változások

Annyit már most is lehet érzékelni rengeteg szobában, hogy tapéták vannak a falakon, a fürdőszobákén csempék, sőt, több helyen már radiátorok. Az igazgató szerint jó ütemben haladnak, bár, mivel jóval a beruházás elkezdése után nyerték el az üzemeltetés lehetőségét, természetesen voltak változtatási igényeik, amiket folyamatosan kellett menedzselni. Fekete Gyula úgy érzékeli: noha ezzel pici „fejfájást” is okoztak, jó a kapcsolat a kivitelezőkkel és a tulajdonossal, a városvezetéssel egyaránt. A bútorzat közbeszerzése is lezárulóban, erőltetett tempóban halad a megvalósítás.

Többféle igényt kielégítő

S hogy mi mindenre számítsanak a látogatók? – Büszkék lehetnek majd a nyíregyháziak az új szállodájukra, a Hunguest Hotel Sóstóra. 123 szoba, ebből 3 luxusapartman, 6 apartman – a többi 2 ágyas – várja majd a vendégeket, valamint természetesen étterem, s egy 200 fős konferenciaterem, szek­cionálhatóan, korszerű technikával, mely minden igényt ki fog tudni elégíteni. S bár egy híddal össze lesz kötve az Aquariussal, egy mini wellness is a projekt része, hogy az élményfürdő nyitvatartási idején kívül is legyen lehetőség ilyenfajta kikapcsolódásra, s persze fitneszre is. Mégpedig látványos helyen, a negyedik emeleten...

A nagyvárosok sorában

Fekete Gyula azt mondta, a Hunguest Hotels csoport örül, hogy egy újabb jelentős fürdővárosban nyithatnak, ilyen értelemben Hajdúszoboszló, Hévíz, Zalakaros, Bükfürdő, Szeged és például Gyula sorába illeszkedik majd Nyíregyháza. A jelentős szállodavezetői tapasztalattal rendelkező szakember információi szerint már most is jelentős és egyre növekvő a várost pihenési, rekreációs, gyógyu­lási célzattal felkeresők száma, amit e hotel még inkább elősegíthet, kihasználva a városban és térségében rejlő potenciált. Nem mellesleg Nyíregyháza is gazdagodik egy hiánypótló, régóta várt beruházással, állami pénzből, mely emeli nagyvárosias, a térségben meghatározó jellegét.

#kapcsolódó

Megépül az örökösföldi edzőközpont – Modern körülmények az utánpótlás-nevelés érdekében

Megépül az örökösföldi edzőközpont...

Megépül az örökösföldi edzőközpont – Modern körülmények az utánpótlás-nevelés...

Nyíregyházi gyerekek Szigligeten

Nyíregyházi gyerekek Szigligeten

A Kazinczy Ferenc Tagintézmény 30 tanulója felejthetetlen hetet töltött a Szigligeti...