Indul a Szabadtéri szezon – Összeállt a Rózsakert Szabadtéri Színpad nyári műsora

Indul a Szabadtéri szezon – Összeállt a Rózsakert Szabadtéri Színpad nyári műsora

Részletek itt!

Június 14-én saját produkcióval nyit, majd augusztus 17-én Kern András koncerttel zár a szabadtéri. Zene és mozi tölti ki a nyári két hónapot.

Mohácsi János rendezése, a Delila szerepel a Móricz Zsigmond Színház társulatától nyitóelőadásként a Rózsakertben. Gulácsi Tamás, Kosik Anita, Horváth László Attila és Józsa Bettina is a szereplőgárda tagja. A régen áhított VIDOR nyári, zenés produkciói is megérkeznek Nyíregyházára, ahogy kell zsűrivel és díjakkal. Ez az impozáns program megfelel a városvezetés elvárásainak is. 

Én annak örülnék, ha ez a teljes nyári szabadtéri program olyan színvonalas lenne, mint ahogyan sikerült a Szabadtéri Színpad felújítása.  Azt gondolom, hogy az  elmúlt évben két nagyon komoly infrastrukturális beruházás történt, ami a kulturális programokat segíti. A Szabadtéri Színpad és a Bencs Villa. Mind a kettő korábban is jól működött. A Bencs Villát is a Színházra bíztuk az üzemeltetést, programszervezést tekintve, és most egy nagyon újszerű, és teljes körű szabadtéri nyár lesz.

- fogalmazott Dr. Kovács Ferenc polgármester.

A színvonalas előadások nyilván telt házas estéket jelentenek majd. Itt lesz  A miniszter félrelép, és a tavalyi színpad - megnyitó bemutatója, az azóta már sikerszériát elért Meseautó is. De két újdonsággal is készült a színház.

Ahogy Kirják Róbert, a Móricz Zsigmond Színház ügyvezető igazgatója fogalmazott: 

Évek óta forgatjuk a fejünkben, hogyan lehetne zenés vígjátékokat a VIDOR Fesztiválon bemutatni. Most, hogy felújított szabadtéri színpadot kezdtünk el használni tavalyi év augusztusától, úgy gondoltuk, hogy minden adott ahhoz, hogy ezeket a produkciókat a városban bemutathassuk. Egy hét előadásból álló kiegészített VIDOR versenyprogram lesz látható. Ezek kimondottan zenés vígjátékok.

A Menopauza, a Tanulmány a nőkről, a Nyitott ablak, A férfiak a fejükre estek, a Csoportterápia, A púpos és az Állami áruház került a zenés nyári versenyprogramba. Hernádi Judit, Szulák Andrea, Détár Enikő, Fésűs Nelly, Pál Tamás és Mészáros Árpád Zsolt is a vendégművészek között lesz.

A másik újdonság a Kertmozi, mely mára nosztalgiát idéz a nyíregyháziakban, hiszen a vetítés egy régi hagyományt hoz vissza. Szerdánként olyan kultfilmekkel jelentkezik a filmklub mint az Egy asszony illata vagy a Forrest Gump. A szervezők szerint törzsközönséget hoz majd a vetítés a szabadtéri moziba.

Ezt ígéri a Rózsakert Szabadtéri Színpad idei teljes nyári műsora a Delilától a Lövölde térig. A színház online jegyvásárlást is lehetővé tesz, VIP belépőket és kedvezményes csomagot is kínál a nézőknek április 1-től.

#kapcsolódó

„Rio zsebben”-könyv az olimpiára indulóknak

„Rio zsebben”-könyv az olimpiára indulóknak

Az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának gondozásában hasznos...

Elindult a keresztféléves eljárás

Elindult a keresztféléves eljárás

A februárban induló felsőoktatási képzésekre 2017. november 15-ig lehet jelentkezni....