Hagyományőrző Gasztro Tudorok

Hagyományőrző Gasztro Tudorok

A Nemzeti Tehetség Program végrehajtásaként, az innovatív tanulási környezet kialakítását segítő hazai programok támogatása alapján, iskolánk 28 fővel végez projekt munkát.

A Nemzeti Tehetség Program végrehajtásaként, az innovatív tanulási környezet kialakítását segítő hazai programok támogatása alapján, iskolánk 28 fővel végez projekt munkát. A családellátó szakmát tanulók a szüleik, nagyszüleik receptjeit felhasználva vesznek részt egy közös szakácskönyv készítésében. Így, az ételek készítését részletesen lépésről-lépésre bemutatják, képekkel illusztrálják. A projektmunkában egy szemléletes oktatódoboz is készül, amiben alapanyagokról készült kártyákkal csoportosítások, különböző interaktív játékok valósíthatók meg.

A lelkes hagyományőrző gasztro tudorok szorgos kezei által, a régi receptekből finom, különleges levesek, főfogások, sütemények valósulnak meg. Mindenki nagy megelégedésére fogyasztották el, például az ínycsiklandózó tejszínes szilvalevest, az erdei gombás reszelt tésztalevest, a kakukkfüves csirkemellet, az illatózó mézeskalácsot és a burgonyás fánkot boszorkányhabbal. A többit már nem is merem sorolni, mert egy morzsa sem maradt. Az adatrögzítő szakmát tanuló négy diákunk jó érzékkel szerkeszti, csodás képeket illeszt be a folyamatosan készülő szakácskönyvbe. Ha felkeltettük érdeklődéseteket, figyeljétek következő jelentkezésünket, ahol recepttel is kedveskedünk majd számotokra.

Nyíregyházi Ridens

#kapcsolódó

ESC önkéntesek a Köz-Pontnál

ESC önkéntesek a Köz-Pontnál

ESC önkéntesek a Köz-Pontnál