Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg! – Április 12-én Szakmák Éjszakája!

Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg! – Április 12-én Szakmák Éjszakája!

Idén a rendezvény fő helyszíne a Dugonics utcai központ lesz, ahol szabadtéri rendezvények, szakmabemutatók várják az érdeklődőket.

Flashmobbal népszerűsítették a Nyíregyházi Szakképzési Centrum diákjai a 2019-es Szakmák Éjszakája elnevezésű rendezvényt a Kossuth téren. Az idei már a negyedik alkalom, amikor az intézmény csatlakozik az országos szakmabemutató, szakma népszerűsítő rendezvénysorozathoz.

Idén úgy döntöttünk, hogy a Nyíregyházi Szakképzési Centrum székhelyén a Dugonics utca 10-12 . szám alatt lesz a központi rendezvény. Itt lesz a nyolc nyíregyházi intézményünk. A tiszavasvári és a tiszalöki iskolánkban pedig az iskola székhelyén várják az érdeklődőket. Idén egy kicsit más lesz ez a rendezvény. Most is kiemelt célunk a szakmák népszerűsítése és megismertetése. Soha ennyi cég, nagyvállalat, kkv még nem csatlakozott hozzánk. Több mint 15-en lesznek, akik vagy úgy kapcsolódnak be a programba, hogy kinyitják a gyáraik kapuit, vagy eljönnek hozzánk és a központi helyszínen tartanak bemutatót vagy teszik lehetővé, hogy kipróbálják az adott szakmát.

– mondta el Gurbánné Papp Mária, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum főigazgatója a sajtótájékoztatón.

A Michelin Hungária Kft. is megnyitja nyíregyházi gyárának kapuit április 12-én az érdeklődők előtt. Dr. Nemes Attila gyárigazgató a sajtótájékoztatón elmondta, egy igazán érdekes estére invitálják a családokat, betekinthetnek a gumiabroncsok gyártásának kulisszái mögé.

Megnézhetik, hogy hogyan készül egy gumiabroncs a 21. században a legmodernebb autókra. Végig fogjuk járni a teljes gyártást, közben lehetőségük lesz megnézni hogyan dolgoznak az emberek a gépeken, lehetőség lesz bepillantani abba, hogy milyen abroncsok készülnek nálunk és föltehetnek bármilyen kérdést a kollégáknak, akik kísérik majd őket.

– tette hozzá dr. Nemes Attila, a Michelin Hungária Kft. gyárigazgatója.

Idén először csatlakozott a rendezvényhez a Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház is.

Annak örülnénk, ha azok akik eljönnek hozzánk, azok egy nagy élményben tudnának részesülni. Részt tudnának vállalni a gyógyító tevékenységben. A látogatók betudnak majd menni egy műtőbe, meg tudják fogni a műtéti eszközöket, megnézhetik a legmodernebb képalkotó eszközöket. A legérdekesebb rész szerintem a harmadik állomáson lesz, ahol egy infarktusos beteg ellátásának a folyamatát mutatjuk be. Olyan felvételeket lehet majd látni, ahol egy beteg szívből egy egészséges szívet varázsolnak orvosaink.

– mondta el Dr. Czeglédi Gábor, a  Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház humánpolitikai igazgatója.

A rendezvény megnyitására a Nyíregyházi Szakképzési Centrum székhelyén Nyíregyházán, a Dugonics u. 10-12, szám alatt,  2019. április 12-én este, háromnegyed hatkor kerül sor.

#kapcsolódó

MAGYAR FILMHÉT A KRÚDY MOZIBAN

MAGYAR FILMHÉT A KRÚDY MOZIBAN

A Magyar Filmakadémia Egyesület, a Magyar Nemzeti Filmalap és az NMHH Médiatanácsa...