Érzékenyítés a segítőknek

Érzékenyítés a segítőknek

Akik a segítő hivatást választják, érzékenyek mások nehézségeire, problémáira. Vannak ismereteik, tudásuk bizonyos dolgokról, azonban lehet, hogy saját élményük, tapasztalatuk nincs.

De nem is kell mindent átélni ahhoz, hogy beleérezzük magunkat a másik helyzetébe, mégis sokszor akkor jövünk rá, hogy nem egészen úgy vannak a dolgok, ahogyan gondoltuk, mikor megérint minket, mikor a közelébe kerülünk, amikor szembe találkozunk vele.

Ezzel a mottóval vettek részt a Nyíregyházi Gyermekjóléti Alapellátási Intézmény Családok Átmeneti Otthonának és Gyermekek Átmeneti Otthonának segítő szakemberei „Az Újszülöttjeinkért, Koraszülöttjeinkért Alapítvány” érzékenyítő tréningjén.

A különleges, jó hangulatú, interaktív programon, a szakemberek rövid idő alatt átfogó ismeretet kaptak a fogyatékkal élő felnőttek és a fogyatékkal élő gyermekek helyzetéről. A játékos feladatok során gyakorlati élményt szereztek a sérült emberek mindennapi nehézségeiről, átélték, mennyire nehéz és küzdelmes a fogyatékos emberek élete, milyen érzés naponta megvívni azokat a csatákat, amelyek az egészséges társaik számára természetesek.

#kapcsolódó

DÓRA ÉS A FELFEDEZŐK A BUDAPEST MUSIC EXPÓN

DÓRA ÉS A FELFEDEZŐK A BUDAPEST MUSIC...

Új helyszínen, a Hungexpo területén került megrendezésre október 7. és 9. között...

Újabb programok a Nyíregyházi Diák-polgármesteri Irodában

Újabb programok a Nyíregyházi Diák-polgármesteri...

Újabb programok a Nyíregyházi Diák-polgármesteri Irodában