Helló Nyíregyháza részletes program! - Hogy semmiről ne maradj le!

Helló Nyíregyháza részletes program! - Hogy semmiről ne maradj le!

Részletekért kattints ide!

Színes programkavalkád

Az egész napos program „gerincét” természetesen a hagyományoknak megfelelően a különféle tematikával készülő „utczák” adják majd, melyek felpezsdítik a főteret és környékét. A szökőkút környéke délelőtt az ovisoké, ami délutánra egészségzónává alakul át, lesz sokatmondó „eszem-iszom tér”, a Városalapítók szobránál Kölyök utca, a posta környékére a honvédség települ ki, a Takarékpalota és a Korona Hotel körzete vásári forgataggal csalogat, a Dózsa György utcát a fiatalok lakják be, a Szabadság tér VMKK előtti része pedig a hagyományokhoz híven Civil szigetté alakul át.

Ifjúság utcza

#milegyennyiregyen2.0. Ez a címe annak az Ifjúsági Hétnek, amely a húsvét utáni szerdán kezdődik, s melynek zárásaként a „Helló Nyíregyháza!” programjai között is elsősorban az ifjúság lesz a középpontban. Az Ifjúság utczában, ami a Dózsa György utcán várja majd a fiatalokat, 14 kitelepülő szervezet kínál hasznos időtöltést. A Köz-Pont Ifjúsági Egyesület, a Nemzeti Ifjúsági Tanács mellett sok érdekességgel készül a Human-Net Alapítvány, a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ, de megtalálható lesz a Periféria Egyesület, a Mustárház, a Drogambulancia, Talentum Alapítvány, az Új Nemzedék Nyíregyházi Közösségi Tér is. A Camelot 2 db play station-nal, a Denevér Barlangkutató és Szabadidősport Egyesület labirintus tájfutással, a Nyíregyházi Polgári Lövész Egyesület lézer fegyver bemutatóval várja a fiatalokat. A Szent Bazil Görögkatolikus Középiskola, és a Nyíregyházi Egyetem is színes programokkal készül.

Kölyök utcza a Városalapítók szobránál

A Kölyök utczában reggeltől estig ingyenes lesz pl. az óriáscsúszdázás, a gyermekkörhinta és a trambulin. Az ovi-tenisz és a mediball kipróbálásán túl, 8 csapatban 80 kisóvodás 10 órától vetélkedőn is összeméri az ügyességét a szokásos helyszínen, a szökőkút mellett, ahol nem kevesebb mint 300 óvodás alkotja majd a szurkolói tábort.

Civil Sziget – vidám kavalkád a VMKK előtt

A civilek idén is mindenkit megmozgatnak a Váci Mihály Kulturális Központ előtti téren a civil kultúrpiac keretében. Az érdeklődőket ebben az évben rekordlétszámú jelentkező, közel 600 fellépő szórakoztatja majd – a legfiatalabb 4 éves, a rangidős 87 éves lesz… Ének-zenetánc produkciókkal várják a nyíregyháziakat. 40 kiállítóval találkozhatnak, akik az itt felállított standokhoz ellátogatnak, de pl. egészségügyi szűrésen, kézműves foglalkozásokon, kóstolókon, interaktív programokon is részt vehetnek. 

Egészség utcza

Az Első Nyíregyházi Lions Clubnak és a Jósa András Oktatókórháznak köszönhetően nem csak véradás, de különféle szűrővizsgálatok (szemvizsgálat, vércukorszint, koleszterin, vérnyomás mérés, számítógépes talpvizsgálat, ultrahangos arcüreg vizsgálat) is elérhetőek lesznek, a rendezvény újabb színfoltjaként pedig újraélesztési és mentőkutya bemutató is megtekinthető.

Könyvsziget

Akik a megyei könyvtár felé sétálnak, azokat Könyvsziget várja szabadtéri könyvtárral. A gyerekeket kreatív fajátékok és kézműves foglalkozások várják. A legnépszerűbb magazinok friss számait és a legújabb könyveket is olvashatják az érdeklődők a könyvtári olvasóban. De lesz kiállítás, papír színház, kamasz terasz és számos kreatív foglalkozás is.

Pezsgés, látvány, interaktivitás

A Takarékpalota és a Korona Hotel előtti téren vásári forgatag és madárkiállítás vár mindenkit. A Bethlen Gábor utcát a honvédség technikai bemutatója (harcjármű, felderítőjármű, fegyverbemutató) és toborzósátor teszi izgalmas helyszínné.

Nagyszínpadon az USNK és a Kozmix

Annyi biztos, hogy a szervezőknek és a számos közreműködő szervezetnek köszönhetően, aki április 26-án a belvárosban szeretné jól érezni magát, az 10 órától szó szerint lépten-nyomon talál valamilyen látnivalót. A nagyszínpadi programok pedig megkoronázzák a felhőtlen nyüzsgést, szórakozást. Kora délután a Long Dusty Road egy csipetnyi Amerikát hoz a térre modern country rock és blues stílusjegyekkel, 14 órától a Simonyi Óbester Magyar Szablyavívó Iskola bemutatóját láthatjuk a Kossuth téren. Majd színpadra lép a Nyíregyházán igazi márkanévnek számító Polip Band, s mivel a közös mozgás élménye a „Mozdulj Nyíregyháza!” sorozat példája alapján vonzza az itt élőket, egy különleges délutáni program egy másik, széles célközönséghez szól: alakreform torna a népszerű Rubint Rékával. S végül, de nem utolsó sorban Nyíregyházára érkezik az USNK akiket 19 órától a Kozmix élő koncerttel követ.


Korábbi Helló Nyíregyháza! rendezvényen készült anyagok:

http://hellonyiregyhaza.hu/tartalom/261/elkezdodott-ugye-te-is-itt-vagy-2016-04-22

http://hellonyiregyhaza.hu/tartalom/263/hello-kepekben-2016-04-22

http://hellonyiregyhaza.hu/tartalom/265/hello-video-2016-04-25

http://hellonyiregyhaza.hu/tartalom/271/mindig-uj-arcat-mutatja-nyiregyhaza-2016-04-25

http://hellonyiregyhaza.hu/tartalom/269/egesz-nap-hello-2016-04-25

http://hellonyiregyhaza.hu/tartalom/268/hello-kepgaleria-2016-04-25

http://hellonyiregyhaza.hu/tartalom/267/hello-nyiregyhaza-kep-beszamolo-2016-04-25 !

http://hellonyiregyhaza.hu/tartalom/272/amirol-a-kepek-beszelnek-2016-04-25

http://hellonyiregyhaza.hu/tartalom/1468/8-gif-ami-megmutatja-mennyire-varjuk-a-hellot-2017-04-20 !

http://hellonyiregyhaza.hu/tartalom/1474/elstartolt-a-hello-nyiregyhaza-2017-galeria-2017-04-21

http://hellonyiregyhaza.hu/tartalom/1475/hello-delutan-galeria-2017-04-21

http://hellonyiregyhaza.hu/tartalom/1476/tuzoltok-es-katonak-a-hellon-galeria-2017-04-21

http://hellonyiregyhaza.hu/tartalom/1477/este-a-hellon-galeria-2017-04-21

http://hellonyiregyhaza.hu/tartalom/1480/eld-at-ujra-hello-nyiregyhaza-osszefoglalo-video-2017-04-22

http://hellonyiregyhaza.hu/tartalom/1481/hello-fotok-2017-04-22

http://hellonyiregyhaza.hu/tartalom/3336/duborog-a-hello-nyiregyhaza-nezd-meg-a-fotokat-2018-04-20

http://hellonyiregyhaza.hu/tartalom/3337/hello-nyiregyhaza-ifjusag-utca-talald-meg-magad-a-kepeken-2018-04-20

http://hellonyiregyhaza.hu/tartalom/3339/tobb-ezren-latogattak-el-a-hello-nyiregyhaza-rendezvenyre-2018-04-23

 

 

https://youtu.be/2HMVPI-W4Cw

https://youtu.be/JAmmP1i4YcM

https://youtu.be/v32SLHJNb0k

https://youtu.be/yTKF_wk6N1c

https://youtu.be/GclTnw8fqQ4

https://youtu.be/ZIRAmgQyR0w

https://youtu.be/3188AImYwEU

https://youtu.be/1SwNtp47T9o

https://youtu.be/ujF4fAM-Hks

https://youtu.be/2HMVPI-W4Cw

https://youtu.be/JAmmP1i4YcM

https://youtu.be/v32SLHJNb0k

https://youtu.be/yTKF_wk6N1c

https://youtu.be/GclTnw8fqQ4



#kapcsolódó

Vonat elé vetette magát Thomas Schäfer német pénzügyminiszter

Vonat elé vetette magát Thomas Schäfer...

vonat elé vetette magát Thomas Schäfer német pénzügyminiszter

Hajnalban visszaállítjuk az órát

Hajnalban visszaállítjuk az órát

A nyári időszámítás Európában egységesen elfogadott rendszer, mellyel a helyi...