Különleges kerékpárverseny Nyíregyházán!

Különleges kerékpárverseny Nyíregyházán!

Az esemény különlegessége, hogy itt lesz a kétszeres Giro d’Italia-győztes, Gilberto Simoni a Giro trófeával, valamint a magyarországi elit klubok legjobbjai is rajthoz állnak. A verseny miatt útlezárásokra kell számítani a belvárosban.

Május 18-án, szombaton 12 órától este 6 óráig nyolc kerékpáros futam rajtol majd el Nyíregyháza belvárosában. A verseny az utánpótlás programokkal indul, de 16 órakor két kerékre pattanhatnak az amatőrök is, erre a futamra bárki nevezhet, aki rendelkezik versenykerékpárral és bukósisakkal. 17 órától pedig elrajtol az elit futam is, 50 versenyzővel. Itt lesznek a magyarországi kerékpáros klubok legeredményesebb versenyzői, de érkezik kontinentális csapat Csehországból, Romániából, és Ausztriából, valamint rajthoz áll a szerb nemzeti válogatott is. A végleges mezőny majd csak május 16-án válik biztossá, ugyanis az utánpótlás és az elit mezőny futamaira addig lehet jelentkezni. Az amatőr futamokra nevezni online május 16-áig a Nyírség Kerékpárosok Sportegyesülete, honlapján, illetve a nyiregyhaza-nagydij-nevezes2019@gmail.com címen, valamint a helyszínen is lesz lehetőség.  A verseny egy 900 méteres zárt körpályán, a belvárosban zajlik majd, ami nagyon látványosnak ígérkezik, hiszen a nézők folyamatosan láthatják és követhetik a verseny folyamát. A rajt és a cél is a Zrínyi Ilona utcán lesz kijelölve, a Zrínyi Ilona utca és az Országzászló tér kereszteződésében. Innen indulnak majd a futamok és érnek vissza, az utolsó 18 órakor – tájékoztatta szerkesztőségünket Solymosi János, az esemény szervezője, a V4-es magyarországi kerékpárversenyek versenyigazgatója. Dr. Ulrich Attila alpolgármester elmondta, Nyíregyháza örömmel adott helyszínt a KOMÉTA Kritérium Liga sorozat futamának, sőt a hétvégéi versenyen gazdára talál Nyíregyháza nagydíja is. A futam azért is fontos a városnak, mert már 70 kilométernyi kerékpárutunk van, népszerű itt a bringázás, és egy új technikai sportág is megjelenik a megyeszékhelyen.

Útlezárásokra kell számítani

A futamok a Zrínyi Ilona utca 12. szám elől indulnak, és haladnak tovább a Krúdy Gyula Art Mozi irányába. Érintik a Kálvin teret, a Szent Miklós görögkatolikus templomot, majd a kör a Bethlen Gábor utcánál fordul vissza az Egyház utca irányába, a református templom felé. A körpályán haladva elérnek a Luther házig és onnan fordulnak vissza a Zrínyi Ilona utca 12. számhoz, ahol a cél várja majd őket. A futamok miatt fél 12-től este fél 8-ig az érintett területeken útlezárások lesznek, forgalomelterelésekre kell számítani. Az Országzászló tér a Zrínyi Ilona utcától a Szarvas utcáig is le lesz zárva, ugyanis itt áll majd Magyarország egyetlen VIP kamionja, innen irányítják majd a versenyt, és itt lesz az eredményhirdetés is. Parkolásra szombaton kora reggeltől az érintett útszakaszokon szintén nem lesz lehetőség, a szervezők arra kérik a városlakókat, hogy senki ne hagyja ott a gépjárművét péntek éjszaka

#kapcsolódó

Jól szerepeltek a Nyíregyházi Sportcentrum atlétái

Jól szerepeltek a Nyíregyházi Sportcentrum...

5 aranyéremmel tértek haza az Egyetemi Bajnokságról.

2 éve bokszol, de már most esélyes az Európa Kupára

2 éve bokszol, de már most esélyes...

Balogh Rolanddal és edzőjével, Vadászi Róberttel beszélgetett Dankó László...