Három hét múlva nyit a Parkfürdő Sóstón!

Három hét múlva nyit a Parkfürdő Sóstón!

Bár a Dávid-naptár szerint hétvégén még akár fagyosak is lehetnek az éjszakák, június elején már megérkezik a nyár, ami ráadásul igazán forrónak ígérkezik. Szükség is lesz erre, hiszen elsején, szombaton kinyit a Parkfürdő és ezzel megkezdődik az idei szezon.

Kedden már bontották az 50 méteres medence sátorfedését, így az május 6–17. között nem látogatható, legközelebb május 18-án, szombaton áll újra a vendégek rendelkezésére – tájékoztatta szerkesztőségünket Podlovics Lajos, a Sóstó- Gyógyfürdők Zrt. értékesítési vezetője. Ez idő alatt megtörténik a sátorfedés és az összekötő folyosó bontása, valamint a szükséges burkolatjavítási, karbantartási munkákat, illetve a medence teljes vízcseréjét is elvégzik.

Már a növények birtokba vették a strandot

Mindemellett a Parkfürdő nyári nyitásának egyéb előkészületei is zajlanak már. Füvesítenek, kiültettek 2500 egynyári növényt, folyamatban vannak a metszési, gallyazási munkák, a sövény- és fűnyírás, a térkő gyomtalanítása, és rövidesen megtörténik a pálmák beemelése is a termálmedencék rasztereibe, illetve a medencék bejárataihoz. 

Mint megtudtuk, a Parkfürdő jegyárai a helyi lakosok számára nem változnak a 2018-as árakhoz képest, továbbra is kedvezményt biztosítanak a családosok számára, és változatlanul nem kell külön díjat fizetni a csúszdák és a fürdőszolgáltatáshoz kapcsolódó egyéb élményelemek használatáért sem, egyedül a szaunaszol­gáltatás különdíjas.

Ezrek az élményfürdőben

A Parkfürdő nyitásáig sem kell várniuk azoknak, akik medencékben szeretnék kipihenni a napi fáradalmakat, hiszen a Júlia Fürdő, a Hotel Fürdőház és az Aquarius Élményfürdő is várja vendégeit. Az utóbbi a húsvéti ünnep idején 3000 vendéget fogadott, míg május 1-jén, illetve az azt megelőző néhány napban közel 3700-at, annak ellenére, hogy ez most nem volt hosszú hétvége. Sokan mégis szabadságot vettek ki, így a Hotel Fürdőház is telt házzal üzemelt – tudtuk meg.

Karbantartás miatt zárva tartanak

Karbantartási munkák miatt a teljes Aquarius Élményfürdő, az Aquarius Fürdőgyógyászat gyógyvizes medencéi és a Hotel Fürdőház wellness­rész­lege május 15-én és 16-án zárva tartanak. Az Aquarius fürdőgyógyászaton a karbantartási munkálatok miatt nem érhetők el ezen a két napon a súlyfürdő, a gyógyvizes gyógymedence fürdő és a víz alatti csoportos gyógytorna-szolgáltatások, a fizikoterápiás eljárások, valamint a száraz gyógytorna kezelésfajták zavartalanul igénybe vehetők. A Sóstó fürdőegységek karbantartási munkáinak idején a Júlia Fürdő zavartalanul működik.


Bruszel Dóra

#kapcsolódó

Ma kezdődik a Cantemus Fesztivál!

Ma kezdődik a Cantemus Fesztivál!

A XII. Nemzetközi Kórusfesztivál és Karvezetői Mesterkurzus egy jótékonysági...

Érkeznek a sztárok (is) – jövő héten Rally Európa-bajnokság Nyíregyházán

Érkeznek a sztárok (is) – jövő héten...

Forgalomkorlátozásokra és lezárásokra kell számítani