Bonis Bona- A nemzet tehetségeiért- díjban részesült a Kölcsey Ferenc Gimnázium pedagógusa

Bonis Bona- A nemzet tehetségeiért- díjban részesült a Kölcsey Ferenc Gimnázium pedagógusa

Bonis Bona- A nemzet tehetségeiért- díjban részesült Ben Slimenené Czipa Boglárka Piroska, a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium magyar-orosz- francia szakos pedagógusa.

Bonis Bona- A nemzet tehetségeiért- díjban részesült Ben Slimenené Czipa Boglárka Piroska, a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium magyar-orosz- francia szakos pedagógusa. A tanárnő az elismerést Budapesten, az Országos Tehetséggálán vette át a  Hagyományok Házában az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkárától június 6-án.

 

A „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért" díjat  2013- tól adományozzák azoknak a hazai és határon túl élő pedagógusoknak, akik kiemelkedő munkát végeznek a tehetséggondozás  területén. A díj neve a  „Bonis bona discere" latin közmondásból ered, ami annyit jelent:  „Jótól jót tanulni". A Nemzeti Tehetség Program egyik célja, hogy erkölcsi és anyagi elismerésben részesítse azokat a pedagógusokat és szakembereket, akik kiemelkedő és példaértékű munkát végeznek a köznevelésben. Ennek érdekében az Emberi Erőforrások Minisztériumának kezdeményezésére a Nemzeti Tehetség Program végrehajtásáért felelős szervezet, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet meghívásos pályázatot írt ki a szakmai elismerés szempontrendszerének kidolgozására.  A díjat először 2013 májusában vehette át 57 pedagógus. Idén hetedik alkalommal adományoztak elismeréseket, amelyeket ünnepélyes keretek között adtak át június 6-án, csütörtökön az Országos Tehetséggálán, Budapesten, a Hagyományok Házában.

A díjátadón Schanda Tamás európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkártól elismerést vehetett át Ben Slimenené Czipa Boglárka Piroska, a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium magyar-orosz- francia szakos pedagógusa. A tanárnő az intézmény vezetője szerint a nevelőtestület egyik legsokoldalúbb, legelkötelezettebb, legeredményesebb tanára, aki a tanulókhoz, a szülőkhöz, és a kollégáihoz példaértékű szorgalommal és szakmaiságon alapuló cselekvéssel viszonyul.

Tanárnő 1990 novemberében kezdte el a munkát a Nyíregyházi  Kölcsey Ferenc Gimnáziumban.  Az első években magyar nyelv és irodalom tantárgyat tanított, majd a nyelvtanári oklevele megszerzése után a francia nyelvet azokban a csoportokban, ahol a nyelv második idegen nyelv volt. Közben elindította az Utazás és Turizmus tantárgy tanítását is, amely 2012-ig az érettségiző tanulók számára ötödik érettségi vizsgatárgyként választható tárgy volt. A tantárgy sikere és rendkívüli népszerűsége abban rejlett, hogy az érettségi vizsga letétele után a középfokú nyelvvizsgával rendelkezők idegenvezető és hostess képesítést szereztek. Hosszú évekig volt a képzés vezetője, amelyhez más középiskola tanulói is csatlakoztak. 

Ben Slimenené Czipa Boglárka Piroska tanárnő pályafutása során többször tudott megújulni a magyar és az orosz nyelv sikeres tanítása és versenyeztetése mellett. A tanulmányi versenyeken tanítványai kimagasló eredményekkel járultak hozzá a gimnázium sikereihez. Mindezek mellett szakmai továbbképzéseit kivételes aktivitással teljesítette.

#kapcsolódó

Megjelent a vlogger első könyve

Megjelent a vlogger első könyve

Dajka Lacit már nem kell bemutatni, óriási nézőkörrel rendelkezik. A kamionos...

SOKASODNAK A PROGRAMOK A CANTEMUSNÁL

SOKASODNAK A PROGRAMOK A CANTEMUSNÁL

Nem mintha eddig, nem lett volna elég fellépése a Nyíregyházi Cantemus Kórus...