Tanszercsomagot kaptak a nyíregyházi alsós általános iskolások

Tanszercsomagot kaptak a nyíregyházi alsós általános iskolások

Megkezdődött a 2019/2020-as tanév.

Ma megkezdődött a 2019/2020-as tanév. Az első tanítási napon adta át a város polgármestere a Vécsey Iskola 3. a osztályában az önkormányzat ajándékát, azt a tanszercsomagot, mely füzetet, vonalzót, gyurmát és egyéb eszközöket tartalmaz.


Nettó 1500 forint értékű tanszercsomagot kaptak az első tanítási napon a nyíregyházi alsó tagozatos általános iskolások. A polgármester és a városrész önkormányzati képviselője személyesen adta át a Móricz Zsigmond Általános Iskola Vécsey Károly tagintézménye 3. a osztályában.

Dr. Kovács Ferenc polgármester elmondta:

Most már hatodik éve az önkormányzat közgyűlésének döntése alapján minden alsó tagozatos nyíregyházi gyerek kap egy tanszercsomagot. Ebben az évben ez 4446 gyereket jelent, és ennek az értéke jóval több, hiszen mi nagy tételben vásárolunk. 8 és fél millió forintot fordított az önkormányzat erre a tanszercsomagra.

A város a szociális segítségnyújtáson keretében igyekszik a családok anyagi terheit csökkenteni.


Emellett a gyermekvédelmi kedvezményre jogosult gyerekek után 6 ezer, illetve 6.500 forint készpénzt is utalt az önkormányzat. Ismét tájékoztatjuk az érintetteket, amennyiben a múlt héten nem érkezett meg az összeg, azt szeptember 4-ig jelezni kell a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatai Centrumában.

Tormássy Géza önkormányzati képviselő kiemelte:

Öröm volt látni a gyerekek arcán a boldogságot ismét, amikor a csomagokat kibontották, átnézték a füzeteket, vonalzót. Hihetetlen jó érzés látni, hogy örömet lehet okozni kicsiknek, nagyoknak egyaránt. Segítünk ezzel egyrészt a szülőknek, és a város kinyilvánítja azt a hozzáállását, hogy a gyerek igenis érték ebben a világban.


Az ígéret szerint megérkeztek 1-9. osztályig az ingyenes tankönyvek is az iskolákba, így zavartalanul indulhat az új tanév, melynek nyitányát a Vécsey Iskola csengője jelzi a mostani szeptemberben.


Matyasovszki Edit

nyiregyhaza.hu

#kapcsolódó