Nagy változások a Nyíregyházi Egyetemen: bővül a képzési kínálat

Nagy változások a Nyíregyházi Egyetemen: bővül a képzési kínálat

Nagy változások a Nyíregyházi Egyetemen: bővül a képzési kínálat

Angolul lehet majd három mérnök, egy természettudományos és egy bölcsész szakon tanulni szeptembertől a Nyíregyházi Egyetemen. A felősoktatási intézmény hazai és külföldi diákokat is vár az idegen nyelvű képzésekre. Emellett újraindítanak több népszerű szakpárt és újraindulnak a legnépszerűbb képzések is.  

Véget ért a vizsgaidőszak, lecsendesedett egy néhány napra a Nyíregyházi Egyetem. Ám rövidesen elkezdődik az új félév a felsőoktatási intézményben. Az is kiderült a napokban, hogy a Nyíregyházi Egyetemen szeptembertől bővül az oktatási kínálat. Újraindítják a középiskolai tanári képzéseket, magyar, matematika és testnevelés szakpárokon. A nagy érdeklődésre tekintettel egyes szakok is újraindulnak, ilyen az anglisztika, a pedagógia és az informatikus könyvtáros BA fokozatban. Ezeket a szakokat nappali vagy levelezős képzési formában is lehet majd választani. Az egyetem rektora azt mondja a tanári pálya az elmúlt időszak kedvező változásainak köszönhetően újra felkelti a diákok érdeklődését a szakok iránt.

Én azt gondolom, hogy az életpályamodell, illetve azok az ösztöndíjlehetőségek, amiket a kormány ahhoz, hogy minél több fiatalt vonzzunk erre a pályára. Ezek mind elősegítik azt, hogy többen jelentkezzenek. Bár még nem elég a jelentkezők szám, de már az előző évekhez képest egy növekvő tendenciát tapasztalunk – fogalmazott Vassné dr. Figula Erika, a NYE rektora. 

A nemzetközi és a hazai trendeknek megfelelően angol nyelvű képzésekkel is bővíti kínálatát a Nyíregyházi Egyetem. Szeptembertől angolul is lehet majd mezőgazdasági mérnöknek vagy gépészmérnöknek tanulni, de zenekultúra vagy a biológia szakokra is lehet majd angol nyelvi formában jelentkezni. Az idegen nyelvi tanulmányok a légiközlekedési hajózó szakmérnök szakirányú továbbképzést is érintik, ami rendkívül fontos a leendő pilóták számára, hiszen a repülés alapnyelve az angol. Ezekre a képzésekre hazai és külföldi diákokat is vár a Nyíregyházi Egyetem.

Z. Pintye Zsolt



#kapcsolódó

60 éves a Kölcsey Ferenc Gimnázium

60 éves a Kölcsey Ferenc Gimnázium

A Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium a 2017/18-as tanévben ünnepli fennállásának...

Utak, járdák, kerékpárutak Nyíregyházán

Utak, járdák, kerékpárutak Nyíregyházán

A projekt célja új közutak és műtárgyaik létrehozása, illetve a meglévő létesítmények...